Skip to content
Medikali

Endoscopia nazală

ARTICOL
Mergi rapid la:

Scurtă prezentare

Endoscopia nazală reprezintă examinarea directă a structurilor din interiorul nasului, până la nivelul rinofaringelui (partea superioară a gâtului), cu ajutorul unei camere video, folosind un tub rigid. Aceasta oferă informații despre nas, sinusuri paranazale și rinofaringe. Este utilă pentru stabilirea cauzei obstrucției nazale, a sângerărilor nazale sau a durerilor de cap. De asemenea, poate susține diagnosticul de rinită, polipi intranazali sau vegetații adenoide.

Pregătirea pentru investigație

Nu este necesară pregătirea pentru examinare. Atenție! În ceea ce privește copiii, această investigație se poate efectua numai la copiii mari care cooperează cu medicul.

La ce să te aștepți în timpul investigației

În timpul investigației va trebui să stai așezat(ă) pe scaunul de consultație, pe cât posibil nemișcat(ă). Ascultă cu atenție indicațiile medicului. Endoscopia nazală începe cu o minimă anestezie a mucoasei nazale, cu ajutorul unor tampoane de vată îmbibate cu soluție anestezică. Ulterior, se introduce endoscopul rigid prin deschiderea fiecărei fose nazale și se examinează nasul și rinofaringele.

Rezultat

Rezultatul este eliberat pe loc de către medicul specialist ORL.

Ce ai de făcut post-investigație

După investigație îți poți relua activitățile cotidiene fără restricții. Repetarea investigației poate fi necesară, conform recomandărilor medicului specialist.

Distribuie articolul pe: