Skip to content
Medikali

Ecografia de părți moi

ARTICOL
Mergi rapid la:

Scurtă prezentare

Ecocardiografia este cea mai folosită investigație pentru evaluarea inimii. Aceasta folosește unde sonore pentru a evalua atât structurile inimii cât și circulația sângelui la acest nivel. Inima este compusă din patru camere și funcționează ca o pompă care trimite sângele în tot restul corpului. Pentru a putea funcționa corespunzător, toate structurile inimii trebuie să fie integre și sănătoase. Mușchii celor patru camere trebuie să se contracte într-o manieră coordonată. Modificările detectate în timpul ecografiei cardiace oferă informații vitale despre starea de sănătate a inimii tale și reprezintă piatra de temelie pentru un diagnostic cât mai precis și cel mai bun plan de tratament.

Pregătirea pentru investigație

Efectuarea acestei investigații nu necesită o pregătire specială. În cazul în care zona examinată prezintă pilozitate excesivă, aceasta trebuie să fie epilată în prealabil.

La ce să te aștepți în timpul investigației

Pe zona de investigat se aplică un gel special care favorizează transmiterea ultrasunetelor. Ulterior, medicul va așeza sonda pe piele și va apăsa ușor, în timp ce va deplasa sonda pe zonele respective pentru a vizualiza structurile interne. Procedura nu este dureroasă, însă, în funcție de sensibilitatea fiecărui pacient, poate exista un ușor disconfort.

Rezultat

Rezultatul este eliberat pe loc și conține raportul de investigație imagistică.

Ce ai de făcut post-investigație

Recomandările pentru intervalul repetării investigației sau completarea cu alte examinări imagistice vor fi făcute în funcție de caz, de către medicul specialist.

Distribuie articolul pe: