Skip to content
Medikali

Toxina botulinică pentru riduri – când apelezi la ea și cum te ajută? Toate detaliile despre procedură, explicate de specialiștii Medikali

ARTICOL
Mergi rapid la:

Când oglinda nu reflectă fidel tinerețea sufletească și simți nevoia să ștergi ani de pe chip prin estomparea ridurilor, la Medikali Pallady găsești rezolvarea problemelor tale de natură estetică. Una dintre cele mai populare metode de întinerire non-invazive, injectarea cu toxină botulinică pentru riduri, se regăsește în gama largă de proceduri efectuate de specialiștii clinicii noastre. Poți beneficia de ea cu programare prin call-centerul clinicii situate în bd. Theodor Pallady nr. 66 A, sector 3, București.

Cum acționează toxina botulinică asupra ridurilor

Toxina botulinică folosit pentru umplerea ridurilor de pe frunte și din alte zone ale feței este obținut din toxina botulinică, o neurotoxină de origine bacteriană. Specialistul care efectuează procedura folosește pentru tratamentul ridurilor fine sau profunde cantități foarte mici de toxină botulinică, pe care le injectează în mușchii din zona vizată de corecție – o procedură simplă, rapidă, care durează 15-20 de minute.

Odată injectată, toxina botulinică pentru riduri întrerupe semnalele nervoase ce produc contracții musculare, paralizând, practic, mușchii. Rezultatul este de netezire a ridurilor și întinerire a feței. Este, însă, un rezultat temporar.

În ce zone poate fi folosită toxina botulinică

Injectările cu toxină botulinică se pot face pe frunte, între sprâncene, în colțurile ochilor și în zona gurii – practic, în majoritatea zonelor afectate de riduri. Zonele corectate cu predilecție prin această procedură – și cu cele mai spectaculoase rezultate – sunt însă fruntea (ridurile orizontale), zona dintre sprâncene (ridurile verticale care apar deasupra nasului) și colțurile ochilor (unde apar ridurile numitele popular „laba gâștii”).

La Medikali Pallady, specialiștii în proceduri estetice ai clinicii tratează cu toxină botulunică ridurile de pe frunte și din alte zone grupat, pentru a eficientiza procedura și a amplifica efectul de netezire și întinerire.

Injectări cu toxină botulinică pentru riduri la Medikali

Pentru eliminarea riscurilor, maximizarea rezultatelor și diminuarea efectelor secundare, toxina botulinică pentru riduri trebuie administrată corect, conform protocolului, exclusiv de specialiști. În cadrul clinicii noastre medicale din Sectorul 3, injectările cu toxină botulinică pentru frunte sau alte zone în care sunt prezente ridurile sunt realizate de o echipă medicală cu experiență în proceduri estetice, după consultație și stabilirea oportunității accesării acestui tip de intervenție.

La Medikali Pallady pot fi tratate cu toxină botulinică pentru riduri două sau trei zone într-o singură sesiune de injectare, în funcție de necesități. Acest aspect va fi discutat în timpul consultației, medicul recomandând varianta optimă.

În clinica noastră, injectările cu toxină botulinică includ și terapia transpirației excesive, așadar, dacă suferi de hiperhidroză, avem o soluție și pentru această problemă.

Alte proceduri estetice non-invazive disponibile la Medikali, de care poți profita pentru a-ți recupera sau păstra tinerețea și frumusețea, sunt umplerea ridurilor cu acid hialuronicmărirea buzelor cu acid hialuronicterapia vampirmicroneedling cu Dermapenrejuvenarea facială cu Profhilotratamentul de întinerire Sculptra și epilarea definitivă cu tehnologie de ultimă oră, laserul Elysion Pro. Totodată, specialiștii noștri efectuează intervenții de chirurgie plastică, cum este blefaroplastia superioară, menită să redea tinerețea și frumusețea ochilor.

Tot ce trebuie să știi înaintea injectărilor cu toxină botulinică

Consultarea unui specialist înainte de a apela la toxina botulinică pentru riduri este esențială, dar foarte important este și să te informezi în legătură cu toate aspectele pe care le presupune această intervenție.

În cele ce urmează, specialiștii Medikali răspund la toate întrebările legate de procedura de umplere a ridurilor cu toxină botulinică: când este oportună, ce presupune și cât durează, în cât timp devin vizibile rezultatele și cât durează, care sunt recomandările post-procedură și care sunt contraindicațiile.

Când apelezi la toxină botulinică pentru riduri

Liniile fine și ridurile profunde pot fi tratate în egală măsură prin injectarea toxinei botulinice. Dacă ai decis să apelezi la această procedură estetică pentru întinerirea feței, îți recomandăm să te programezi la o consultație. Medicul specialist al clinicii noastre va evalua zonele unde dorești să intervină și îți va explica la ce rezultate trebuie să te aștepți după injectare. Dacă va considera că nu este procedura optimă pentru tine, îți va recomanda o altă metodă de estompare a ridurilor sau de rejuvenare facială pe care o poți accesa la Medikali.

Ce presupune procedura și cât durează

Toxina botulinică pentru riduri este o procedură populară și pentru că este simplă și durează puțin. Injecțiile se fac rapid (15-20 de minute), cu ajutorul unui ac foarte fin, și nu dor, pentru că se aplică un topic local cu anestezic. Activitatea normală poate fi reluată imediat după procedură, pentru că injectarea cu toxină botulinică nu necesită recuperare.

Când se văd rezultatele și cât durează?

Primele efecte după umplerea ridurilor de pe frunte sau din alte zone ale feței cu toxină botulinică vizibile după aproximativ 3 zile, iar rezultatul final poate fi observat după 10 zile (atât durează ca toxina botulunică să se stabilizeze). Efectul persistă între 3 și 6 luni, după care, pentru continuitate, este recomandată reluarea procedurii.

Există riscuri?

Nu, dacă toxina botulinică este administrată corect, de un specialist. De aceea, recomandăm ferm efectuare procedurii exclusiv de medici cu pregătire în astfel de proceduri estetice. La Medikali, injectările cu toxină botulinică sunt realizate de un specialist în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă.

Serul obținut din toxina botulinică este sigur, aprobat de autoritățile medicale.

Există efecte secundare?

Dacă toxina botulinică pentru riduri este administrată corect, singurele efecte secundare pot fi mici vânătăi în zona tratată, care dispar în 24-48 de ore. În cazuri rare au fost semnalate umflături, roșeață și durere, iar în cazuri foarte rare, ușoare dureri de cap, slăbiciunea unui mușchi învecinat sau simptome de botulism.

Afectează toxina botulinică expresivitatea feței și sensibilitatea zonei tratate?

Tratamentul cu toxină botulinică pentru riduri nu diminuează defel sensibilitatea zonei unde s-a intervenit. Expersivitatea poate fi însă afectată, dacă se exagerează cu cantitatea de toxină botulinică injectată. Specialiștii Medikali Pallady care efectuează această procedură urmăresc obținerea unui aspect natural pentru pacienții lor, prin urmare, vor folosi o cantitate mică de ser, suficient pentru a slăbi și relaxa mușchii vizați, fără a afecta mușchii învecinați. Astfel, este păstrată intactă expresivitatea feței.

Care sunt recomandările după procedură

Activitatea normală poate fi reluată imediat după injectarea de toxină botulinică în frunte sau alte zone ale feței, doar activitatea intensă, de tipul exercițiilor fizice, este recomandat să fie evitată până a doua zi.

Machiajul poate fi aplicat imediat după procedură, dar trebuie evitate frecarea zonei injectate și apăsarea sau masarea, pentru că favorizează migrarea toxinei botulinice în alte zone decât cea vizată de tratamentul antirid. Din același motiv, tratamentele faciale sunt contraindicate până ce toxina botulinică administrat pentru riduri se stabilizează (în jur de 10 zile).

Anticoagulantele și antiinflamatoarele trebuie evitate înainte și după procedură.

Contraindicații pentru toxină botulinică

Există puține situații în care nu este recomandat tratamentul cu toxină botulinică pentru riduri, iar majoritatea reprezintă contraindicații temporare:

  • infecții în zona care urmează să fie injectată;
  • alergie la toxină botulinică ori la alt ingredient folosit în prepararea serului injectabil;
  • sarcină și alăptare;
  • afectare neuromusculară (cum este în cazul sclerozei multiple sau al miasteniei gravis);
  • cicatrici pronunțate;
  • asimetrie facială accentuată.

Dacă vrei să apelezi la injectarea de toxină botulinică în riduri pentru a-ți întineri chipul, te așteptăm la Clinica Medikali din Sectorul 3, București, cu o echipă medicală experimentată. Poți accesa toate procedurile estetice disponibile în clinica noastră din bd. Pallady programându-te online, simplu și rapid, sau sună la call center-ul Medikali.

Surse

https://www.aad.org/public/cosmetic/wrinkles/botulinum-toxin-faqs

Distribuie articolul pe: