Blefaroplastia superioară

Blefaroplastia superioară este intervenția chirurgicală care vizează îmbunătățirea cosmetică a pleoapelor superioare. Acest tip de operație permite chirurgului să elimine excesul de piele de la nivelul pleoapelor superioare, iar rezultatul este o zonă a ochilor mai senină și un aspect mai odihnit. Realizată de specialiști cu experiență, ridicarea pleoapei superioare prin blefaroplastie te ajută să îți întinerești nu doar privirea, ci  întregul chip. 

Ce este blefaroplastia superioară?

Din dorința de a redobândi tinerețea și prospețimea privirii, procedura de blefaroplastie superioară devine o opțiune tot mai populară printre cei care caută să corecteze aspectul îmbătrânirii vizibile a pleoapelor superioare. 

Blefaroplastia superioară remediază excesul de piele, grăsime și mușchi de pe pleoapele superioare, care pot duce la o privire îmbătrânită și obosită.  

În plus, atunci când excesul de piele este semnificativ, acesta poate provoca o oboseală vizuală și o senzație de greutate. Blefaroplastia superioară nu doar că restabilește un echilibrul la nivelul superior al feței, ci poate chiar și să îmbunătățească câmpul vizual, în cazul în care excesul de piele interferează cu vederea. 

 img
 img
 img

Ești în cele mai bune mâini, încă de la prima vizită

Investigații complexe, experiență simplificată pentru tine

Te ajutăm să înțelegi ce se întâmplă și să simți că starea ta de sănătate se va îmbunătăți de acum încolo. Ai alături o echipă de specialiști preocupați să înțeleagă istoricul tău medical și pregătiți să recomande investigațiile și procedurile necesare pentru obținerea celui mai sigur rezultat.

Expertiză și inovație

Medicina este un domeniu ce evoluează constant, așa că medicii noștri sunt conectați la cele mai noi studii clinice, tehnologii medicale și tratamente inovatoare. Poți fi sigur că beneficiezi de cea mai bună îngrijire posibilă, la standarde internaționale.

Abordare integrată, multidisciplinară

Ascultăm, înțelegem și lucrăm în echipă. Doar așa ne putem asigură că niciun detaliu nu este scăpat din vedere și că planul medical pe care îl elaborăm țintește cu precizie problema ta specifică. Medicii noștri participă la consultații profesionale în cadrul departamentului, dar colaborează și cu ceilalți specialiști implicați în dosarul tău medical.

Cum se desfășoară procedura?

În cadrul clinicii Medikali, fiecare procedură de blefaroplastie superioară se realizează într-un mod personalizat. În general, intervenția constă în îndepărtarea excendentului de piele și uneori a grăsimii acumulate în jurul ochilor, urmată de remodelarea țesuturilor pentru a crea un contur natural și estetic.  

Totodată, în unele cazuri, chirurgul estetician ar putea să sugereze și procedura de ridicare a sprâncenelor, în același timp cu blefaroplastia superioară, din două motive esențiale: 

 • sprânceană căzută poate fi cauza pleoapelor lăsate;
 • un lifting de sprâncene poate reduce cantitatea de piele din pleoapa superioară care trebuie îndepărtată. 

Blefaroplastia superioară nu necesită internare. Anestezia este de obicei locală, iar operația se închide cu fire de sutură care vor fi îndepărtate în circa o săptămână.  

Recuperarea după blefaroplastie superioară

Perioada de recuperare, după o intervenție de blefaroplastie superioară, este crucială pentru obținerea rezultatelor optime. Această fază necesită atenție și îngrijire adecvată, în conformitate cu recomandările specialistului. 

În primele zile de la blefaroplastia superioară, poți experimenta edem local și un anumit grad de disconfort la nivelul pleoapelor. Aceste simptome sunt normale și tranzitorii. Pentru a facilita procesul de vindecare și a reduce disconfortul, se recomandă aplicarea de comprese reci în zona afectată, conform indicațiilor medicului curant. 

Totodată, vederea poate fi încețoșată timp de câteva zile după intervenție și poți avea ocazional vedere dublă, din mai multe motive precum unguentele pentru ochi pe care ți le prescrie medicul, sensibilitatea crescută la lumină și lăcrimare excesivă. 

În ceea ce privește revenirea la activitățile cotidiene, blefaroplastia superioară permite o reintegrare relativ rapidă în rutina zilnică. Totuși, este esențial să se respecte cu strictețe instrucțiunile post-operatorii furnizate de chirurg. Acestea pot include: 

 • evitarea efortului fizic intens pentru o perioadă specificată;
 • utilizarea ochelarilor de soare pentru protecția zonei operate împotriva factorilor de mediu;
 • adoptarea unei rutine de îngrijire specifică pentru zona perioculară. 

Rezultatele intervenției se definitivează la aproximativ o lună post-operator. Este important de menționat că efectele blefaroplastiei superioare sunt de durată, oferind o ameliorare semnificativă și susținută a aspectului pleoapelor superioare. 

Posibile complicații

Blefaroplastia, ca orice intervenție chirurgicală, poate implică anumite riscuri, însă în cazuri foarte rare. Totuși, este important să discuți cu medicul tău despre posibilele complicații care pot să apară, dintre care amintim: 

 • sângerare;
 • infecție;
 • ochi uscat (sau agravarea ochilor uscați, dacă ai deja aceast sindrom;
 • dificultate la închiderea ochilor;
 • coborârea excesivă a pleoapei (numită ectropion);
 • vedere temporar încețoșată;
 • sângerare în spatele ochiului (hematom retrobulbar, o complicație rară și o urgență medicală).

Este crucial să renunți la fumat, cu cel puțin o lună înainte de intervenție, ca să maximizezi șansele de succes și pentru o vindecare rapidă și eficientă. Fumătorii și persoanele cu probleme de sănătate cronice, cum ar fi diabetul, sunt expuși unui risc crescut de complicații după blefaroplastia superioară. 

Avantajele blefaroplastiei superioare la Medikali

Rezultate naturale: Folosind tehnici avansate, specialiștii noștri în chirurgie plastică se asigură că te vei bucura de rezultate estetice naturale după blefaroplastia superioară.

Siguranță și confort: Fiecare pacient beneficiază de îngrijire și confort de înaltă calitate pe tot parcursul procedurilor chirurgicale.

Recuperare rapidă: Cu o atenție deosebită acordată fiecărui detaliu post-operator, recuperarea după o blefaroplastie superioară este gestionată cu profesionalism, pentru a minimiza disconfortul. 

Transformă-ți privirea la Medikali! Contactează-ne acum, pentru o consultație personalizată și descoperă cum blefaroplastia superioară îți poate îmbunătăți întreaga estetică facială.