Blefaroplastie

Blefaroplastia este o intervenție de chirurgie plastică prin care pleoapelor căzute le este redat aspectul normal. Blefaroplastia presupune înlăturarea excesului de piele și de țesut adipos acumulat în zona pleoapelor superioare și inferioare. 

Privită în principal ca o intervenție de ordin estetic, blefaroplastia are și scop medical. Pliurile de piele și „pungile” de grăsime de la nivelul pleoapelor pot interfera cu câmpul vizual, reducându-l, și atunci, corecția pleoapelor prin blefaroplastie poate îmbunătăți vederea periferică.

Blefaroplastie la Clinica Medikali

Blefaroplastia poate fi accesată la Clinica Medikali din București, una dintre cele mai noi și mai moderne clinici dezvoltate în Capitală de o echipă de profesioniști în domeniul medical, cu scopul de a oferi pacienților servicii la cel mai înalt nivel. 

Blefaroplastia superioară este efectuată la Medikali de un medic specializat în chirurgie plastică și microchirugie reconstructivă, cu aparatură de ultimă generație.

 img
 img
 img

Ești în cele mai bune mâini, încă de la prima vizită

Investigații complexe, experiență simplificată pentru tine

Te ajutăm să înțelegi ce se întâmplă și să simți că starea ta de sănătate se va îmbunătăți de acum încolo. Ai alături o echipă de specialiști preocupați să înțeleagă istoricul tău medical și pregătiți să recomande investigațiile și procedurile necesare pentru obținerea celui mai sigur rezultat.

Expertiză și inovație

Medicina este un domeniu ce evoluează constant, așa că medicii noștri sunt conectați la cele mai noi studii clinice, tehnologii medicale și tratamente inovatoare. Poți fi sigur că beneficiezi de cea mai bună îngrijire posibilă, la standarde internaționale.

Abordare integrată, multidisciplinară

Ascultăm, înțelegem și lucrăm în echipă. Doar așa ne putem asigură că niciun detaliu nu este scăpat din vedere și că planul medical pe care îl elaborăm țintește cu precizie problema ta specifică. Medicii noștri participă la consultații profesionale în cadrul departamentului, dar colaborează și cu ceilalți specialiști implicați în dosarul tău medical.

Când e necesară blefaroplastia

Blefaroplastia este indicată când pleoapele superioare sunt „căzute” peste ochi, din cauza slăbirii mușchilor care le susțin sau a lipsei de colagen și elastină, dând un aspect îmbătrânit întregii fețe și reducând câmpul vizual. Dacă există și exces de grăsime acumulat în pleoapa superioară - aspect de ochi umflați -, acesta poate fi înlăturat. Aceasta este blefaroplastia superioară, procedură oferită de Clinica Medikali. 

La fel, blefaroplastia poate ajuta în cazul apariției de „pungi” sub ochi (acumulări de țesut), când există exces de piele la nivelul pleoapei inferioare sau când pleoapa inferioară e căzută și nu mai acoperă natural globul ocular. Aceasta este blefaroplastia inferioară. 

Cum te pregătești pentru blefaroplastie

Este necesar un consult oftalmologic complet înainte de blefaroplastie, specialistul care urmează să efectueze intervenția va veni cu o recomandare în acest sens. 

Fumătorilor le este recomandat să renunțe la țigări cu câteva săptămâni înainte de blefaroplastie, pentru că tutunul poate întârzia vindecarea. 

Va fi oprită, în măsura în care nu interferează cu o problemă medicală, și administrarea anumitor medicamente, care pot crește riscul de sângerare în timpul intervenției. 

Blefaroplastia nu necesită internare, iar după trezirea din anestezie, pacientul pleacă acasă. Este indicată însă supravegherea, 24 de ore după intervenție, de către o persoană apropiată. 

Recuperarea după blefaroplastie durează aproximativ două săptămâni.

Efecte secundare. Cum le abordăm

După blefaroplastie, pacientul poate acuza: 

  • durere sau disconfort la nivel local; 

  • fotofobie; 

  • vedere dublă sau încețoșată (din cauza unguentului aplicat pe ochi). 

Totodată, pentru o scurtă perioadă după blefaroplastie, ochii pot lăcrima, pleoapele vor fi umflate și amorțite, iar în zona ochilor vor apărea vânătăi. 

Aceste efecte secundare sunt combătute cu comprese reci și medicamentele recomandate de medic - analgezice, dar și picături și unguente aplicate local. 

Câteva zile după blefaroplastie, pacientul trebuie să doarmă într-o poziție în care capul să fie mai sus de torace (pe o pernă foarte înaltă) și să poarte ochelari de soare la ieșirea din casă, pentru a proteja ochii de soare și vânt. 

Sunt contraindicate, două săptămâni după blefaroplastie: efortul (inclusiv sportul), fumatul, purtarea lentilelor de contact.

Ce riscuri implică blefaroplastia

Complicațiile survenite după operația de blefaroplastie sunt rare: 

  • infecții locale; 

  • sângerări; 

  • asimetrie ori cicatrici vizibile; 

  • sindromul de ochi uscat; 

  • probleme temporare de vedere; 

  • ectropion - retracția pleoapelor inferioare, care face dificilă închiderea ochilor. 

Efectul blefaroplastiei nu e permanent. Cu înaintarea în vârstă, procesul care a dus la căderea pleoapelor continuă și poate deveni necesară o nouă intervenție. 

Dacă ai nevoie de blefaroplastie superioară, programează-te la specialistul Clinicii Medikali din București pentru o consultație și pentru a căpăta toate informațiile necesare înaintea intervenției chirurgicale.

Surse:

https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/blepharoplasty/about/pac-20385174 

https://med.stanford.edu/cosmeticsurgery/aestheticservices/face/blepharoplasty.html 

https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/8409-eyelid-surgery-blepharoplasty 

https://www.nhs.uk/conditions/cosmetic-procedures/cosmetic-surgery/eyelid-surgery/