Chirurgia sânului

Sănătatea intimă feminină nu se reduce la sănătatea aparatului genital, aceeași importanță trebuie acordată sânilor, prin consultații și investigații efectuate anual, chiar și în lipsa simptomatologiei. Prevenția este foarte importantă, la fel, depistarea timpurie a oricărui semn de boală. Experții Medikali în chirurgia sânului pot fi specialiștii tăi în păstrarea sănătății. Beneficiază de serviciile lor programându-te, simplu, prin call-center-ul clinicii situate în Bd. Theodor Pallady nr. 66A, Sector 3, București.

 img
 img
 img

Ești în cele mai bune mâini, încă de la prima vizită

Investigații complexe, experiență simplificată pentru tine

Te ajutăm să înțelegi ce se întâmplă și să simți că starea ta de sănătate se va îmbunătăți de acum încolo. Ai alături o echipă de specialiști preocupați să înțeleagă istoricul tău medical și pregătiți să recomande investigațiile și procedurile necesare pentru obținerea celui mai sigur rezultat.

Expertiză și inovație

Medicina este un domeniu ce evoluează constant, așa că medicii noștri sunt conectați la cele mai noi studii clinice, tehnologii medicale și tratamente inovatoare. Poți fi sigur că beneficiezi de cea mai bună îngrijire posibilă, la standarde internaționale.

Abordare integrată, multidisciplinară

Ascultăm, înțelegem și lucrăm în echipă. Doar așa ne putem asigură că niciun detaliu nu este scăpat din vedere și că planul medical pe care îl elaborăm țintește cu precizie problema ta specifică. Medicii noștri participă la consultații profesionale în cadrul departamentului, dar colaborează și cu ceilalți specialiști implicați în dosarul tău medical.

Ce este chirurgia sânului

Chirurgia sânului reunește procedurile chirurgicale la care medicii apelează pentru tratarea afecțiunilor dezvoltate la sâni și pe cele realizate în scopul îmbunătățirii aspectului acestora. Specialiștii în chirurgia sânului efectuează atât intervenții majore, cum sunt operațiile din patologiile maligne și augmentările ori liftingurile mamare, cât și intervenții minim-invazive, cum sunt puncțiile mamare ori axilare sau evacuările de chisturi mamare.

Investigații și intervenții chirurgicale la Clinica Medikali din București

Problemele de sănătate care necesită intervenția unui medic cu experiență în chirurgia sânului pot fi adresate cu toată încrederea echipei Medikali dedicate acestei specialități. Specialistul Medikali București asigură consultații în patologii ale sânului, controale post-chirurgicale și investigații sau intervenții minim-invazive ce țin de chirurgia sânului. 

Examinările sunt efectuate cu maximum de grijă, atenție și profesionalism, iar testările imagistice, cu aparatură performantă. 

Consult chirurgia sânului 

Consultul la specialistul în chirurgia sânului este indicat, de regulă, dacă sunt depistate modificări sau anomalii la nivelul sânilor, dar la fel de bine poate fi accesat acest serviciu ca metodă preventivă, cum este cazul examinării recomandate anual pentru sănătatea inimă a femeilor. 

La clinica Medikali din București, punem preț pe prevenție și milităm pentru efectuarea consultațiilor și investigațiilor imagistice regulat. Depistate din vreme și diagosticate rapid și corect, afecțiunile mamare pot fi tratate cu succes. 

Consultație senologică + ecografie 

Consultația senologică însoțită de ecografie este parte a examinărilor anuale importante amintite mai sus. Este necesar ca acestea să fie efectuate cu aceeași regularitate ca examenul de ginecologie și testul Babeș Papanicolau - de altfel, medicii recomandă accesarea acestora „la pachet” -, pentru ca specialiștii să aibă tabloul complet al sănătății intime.  

Consultația senologică presupune inspectarea vizuală și palparea sânilor - examinarea lor din punct de vedere aspect și consistență - și palparea axilelor și regiunii supraclaviculare. Imediat după examinarea clinică este efectuată ecografia mamară bilaterală. În cazul depistării unor anomalii, medicul poate recomanda mamografia sau puncția pentru a clarifica diagnosticul și a putea stabili protocolul terapeutic.  

Control chirurgia sânului 

Controlul de chirurgia sânului presupune că: 

  • pacienta a trecut deja prin consult de specialitate și revine la medic pentru interpretarea investigațiilor recomandate și stabilirea diagnosticului de precizie și a tratamentului adecvat;
  • pacienta a fost diagnosticată și a primit schema de tratament (sau a trecut prin intervenția chirurgicală recomandată) și revine la specialistul în chirurgia sânului pentru evaluare/monitorizare. 

Puncții 

Puncțiile cu ac, numite și biopsii aspirative și recomandate după depistarea, în timpul examinării clinice sau a investigației imagistice (ecografie mamară, mamografie), a unor formațiuni nodulare la sân, sunt efectuate la clinica Medikali cu ghidaj ecografic, utilizând tehnologie de ultimă oră. Vorbim despre puncții mamare și despre puncții axilare - ganglionii axilari trebuie biopsiați în suspiciunea de cancer mamar în tandem cu nodulii depistați la sân sau imediat după, deoarece sunt ganglioni-santinelă, primii unde diseminează acest tip de cancer. 

Specialistul în chirurgia sânului din clinică efectuează, totodată, puncții cu ghidaj ecografic în cazul nodulilor depistați la glanda tiroidă. 

Puncțiile constau în extragerea, cu un ac foarte fin, sub anestezie locală și fără necesitatea internării, a unei probe de țesut din formațiunea nodulară și trimiterea acesteia la laboratorul de histopatologie pentru examinare. Această analiză îi arată specialistului în chirurgia sânului natura nodulului, benignă sau malignă. 

Evacuare chisturi mamare 

Formațiunile benigne de mici dimensiuni apărute la nivelui sânului pot fi îndepărtate prin puncție evacuatorie, o intervenție minim-invazivă ce ține de de chirurgia sânului. În acest caz, acul este folosit pentru aspirarea întregii formațiuni, nu doar a unei mostre de țesut, cum se întâmplă la puncție. 

Scos fire 

Pacientele care au trecut printr-o intervenție chirurgicală se pot adresa specialistului în chirurgia sânului din Clinica Medikali pentru extragerea firelor și îngrijirea postoperatorie. Pot accesa totodată și controalele periodice de sân, pentru a se asigura că recuperarea decurge fără probleme, dar și pentru a efectua examinările și investigațiile recomandate anual. 

Importanța specialității „Chirurgia Sânului”

Cancerul de sân este cel mai răspândit tip de cancer la nivel global, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Este cel mai frecvent neoplasm la femei - 2,3 milioane de femei au fost diagnosticate în 2022 -, dar nu ocolește nici bărbații (aproximativ 0,5-1% dintre cancerele de sân apar la bărbați). Tot în 2022 au fost înregistrate 670.000 de decese din cauza cancerului de sân, în toată lumea. 

Chirurgia sânului este crucială în salvarea femeilor diagnosticate cu cancer mamar, intervenția chirurgicală fiind cea mai importantă parte a tratamentului în caz de cancer la sân. În funcție de situație, se apelează la sectorectomie (îndepărtarea unei porțiuni a sânului în care se află nodulul, cu margine de siguranță) sau mastectomie (îndepărtarea glandei mamare în totalitate) unilaterală sau bilaterală + extirparea ganglionilor axiali. 

Această specialitate este importantă însă și după vindecare, când pacientele apelează la specialiștii în chirurgia sânului pentru reconstrucție mamară. Reconstrucția este absolut necesară pentru ca femeile să-și recapete feminitatea și stima de sine.

Nu uita de screeningul mamar anual!

Cancerul mamar poate fi tratat, dacă este descoperit la timp! De aici, importanța screeningului mamar anual. Consultația efectuată chiar și în lipsa semnelor clinice, ecografiile și/sau mamografiile ajută la depistarea oricăror modificări la nivelul sânilor, iar după stabilirea diagnosticului de certitudine, se poate interveni rapid pentru înlăturarea formațiunilor tumorale și instituirea tratamentului care să elimine eventualele celule canceroase rămase în organism. 

Ai grijă de sănătatea sânilor tăi făcând aceste controale regulat. Apelează la echipa de experți ai Clinicii Medikali din București pentru consultații realizate cu atenție și profesionalism și investigații de precizie, efectuate cu tehnologie de ultimă generație. Ne preocupă sănătatea ta și ne folosim toată priceperea pentru a ți-o păstra. Programează-te online, simplu și rapid, sau sună la call center-ul Medikali.

Surse

https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/breast-cancer