Epilarea definitivă cu laser este soluția ideală când vrei să scapi, odată pentru totdeauna, de părul nedorit de pe corp. Iar, dacă nu știai, este și unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru foliculită. Desigur, toate aceste beneficii vin atunci când persoana care se ocupă de procedură știe într-adevăr ce face. De ce spunem asta?
Majoritatea celor care apelează la această intervenție uită sau nu știu un detaliu important privind epilarea definitivă cu laser. Care anume, te întrebi? Iată răspunsul: trebuie realizată de un specialist în dermato-cosmetică.
Ne-am obișnuit să vedem epilarea definitivă pe lista de servicii a saloanelor de înfrumusețare. Totuși, accesul la anumite dispozitive nu echivalează cu experiența necesară în utilizarea lor eficientă. Când vrei să apelezi la acest tratament este esențial să știi că persoana care se ocupă de pielea ta:
- o înțelege în profunzime,
- identifică corect tipul tău de păr
- setează intensitatea aparatului potrivit nevoilor tale.
Epilarea definitivă cu laser este mai mult decât un tratament de înfrumusețare. Este o procedură dermato-cosmetică, care vine la pachet și cu o serie de riscuri. Fără privirea atentă a unui specialist în domeniu, pielea ta poate avea mult de suferit. Despre asta însă, vom detalia mai târziu. Acum, hai să înțelegi mai bine ce înseamnă, de fapt, epilarea cu laser și cum se desfășoară procedura.
Ce este epilarea definitivă cu laser
Dacă epilarea cu lamă de ras sau cu ceară a devenit o corvoadă, laserul poate fi soluția. Părul de pe brațe, picioare, axile, buza superioară, bărbie și linia de bikini poate fi semnificativ redus urmând tratamentul potrivit nevoilor tale. Ce înseamnă, de fapt, acest tratament laser? Pe scurt, specialistul se folosește de căldura generată de lumina laser pentru a distruge foliculul de păr.
Important de știut este și faptul că părul urmează natural un proces de creștere împărțit în faze. Când el se află în repaus, nu este vizibil nici de specialist, nici de laser și deci nu este îndepărtat. De aceea, sunt necesare mai multe ședințe de tratament pentru ca rezultatele vizate să fie atinse. Chiar dacă pare inițial costisitor, atât financiar, cât și ca timp, pe termen lung investiția este una avantajoasă.
În plus, dincolo de eliminarea durabilă a părului de pe corp, laserul previne apariția foliculitei. Dacă te confrunți cu această afecțiune, este bine să știi că poți scăpa de ea prin această intervenție.
Perioada de tratament variază de la o persoană la alta. Așa cum ne place nouă să spunem, cu riscul de a trece drept clișeu, pielea ta este unică. Prin urmare, procesul poate fi mai lung sau mai scurt pentru tine, în funcție de nevoile ei specifice.ÂTratamentul foliculitei prin epilarea definitivă cu laser
Dacă termenul de foliculită îți poate fi străin, cu siguranță imaginea ei nu. Spunem asta căci este una dintre cele mai comune afecțiuni ale pielii. Cum se caracterizează? Prin inflamarea foliculilor de păr. Știm, nu este cea mai ușor de asociat descriere cu o imagine. Lasă-ne să încercăm din nou: mici coșuri apărute în jurul buzunarului minuscul de unde crește firul de păr.
De regulă, foliculita este însoțită de mâncărime și o ușoară durere. Ea poate apărea în orice zonă a corpului unde crește păr, însă nu este o regulă. Deseori, este întâlnită pe față, gât, scalp, piept, spate și coapse.
Ce o declanșează? Adesea, cauza este una bacteriană. Metodele clasice de îndepărtare a firelor de păr de pe corp favorizează acest tip de afecțiune. Asta înseamnă că poate afecta atât femeile, cât și bărbații.
Bine de știut este faptul că, într-o formă ușoară, ea poate trece de la sine, în câteva zile, fără cicatrici. Totuși, infecțiile repetate sau mai grave pot duce la complicații serioase.
Partea bună este că, așa cum am specificat mai devreme, există un mod de a o preveni și trata eficient. Epilarea definitivă cu laser te poate ține la distanță de acest disconfort estetic și nu numai.
Cum se desfășoară o ședință de epilare definitivă
Înainte să ajungi la tratament, este important să știi că zona pe care urmează să se intervină trebuie rasă. Asta implică ca tu, înainte cu o zi de programare, să cureți zona cu o lamă de ras.
De regulă, o ședință de epilare laser durează, în medie, undeva între 15 minute, o oră sau mai multe. Durata variază în funcție de particularitățile specifice ale pielii tale. Specialistul care se va ocupa de tine, ar trebui să te anunțe de la început acest detaliu.
La fel cum, normal ar fi, să te pună la curent și cu rezultatele examinării premiliare a pielii.
Cum arată procedura în sine?
- Specialistul va aplica un gel sau un spray rece pe pielea ta,
- Se va începe tratamentul cu ajutorul unui dispozitiv controlat de specialist, care declanșează lumina laser pe zona vizată,
După ședință vei observa roșeață sau o ușoară erupție cutanată, care însă dispare după scurtă vreme. Poți folosi gheață pentru ameliorare.
Alte detalii importante:
Se recomandă evitarea expunerii la soare până la finalizarea tratamentului integral. De asemenea, utilizarea loțiunii cu factor de protecție ridicat (minim SPF30) timp de cel puțin patru săptămâni pe zonele tratate cu laser.
Posibilele efecte adverse
Epilarea definitivă cu laser poate crea un soi de disconfort pentru unele persoane. Spre exemplu, se pot simți arsuri sau usturimi în timpul tratamentului. De aceea, specialistul aplică, de regulă, o cremă cu rol anestezic pe zona de intervenție. Rar se întâmplă ca pielea să aibă o reacție alergică la ea, însă merită să fii la curent cu asta.
De asemenea, această procedură dermato-cosmetică poate duce și la:
- Modificări ale culorii pielii,
- Roșeață,
- Vezicule sau formarea de cruste
- Cicatrici
Însă, este importat să menționăm că aceste efecte adverse sunt rare, iar unele temporare. Cel mai indicat este să vorbești cu specialistul în cazul în care ți se întâmplă. Cu siguranță îți va da toate informațiile de care ai nevoie pentru ca pielea ta să rămână sănătoasă.
Epilarea definitivă cu laser la Clinica Medikali
Dacă ești din București și cauți să începi epilarea definitivă cu laser în sector 3, te așteptăm la clinica noastră. Alexandra Puricel, asistent medical în dermato-cosmetică, îți va fi ghid pe întreaga perioadă a tratamentului. Suntem bucuroși să avem un om ca ea în echipă, care știe nu doar să își facă meseria ci și să fie aproape de pacienții ei. Poți avea încredere că, odată ajuns în clinica Medikali, pielea ta va primi îngrijirea pe care o merită.
Cum arată întreg procesul de epilare definitivă în clinica noastră?
Înainte de toate, Alexandra va analiza cu grijă stadiul în care se află astăzi pielea ta. Va determina ce tip de piele și păr ai, după care îți va explica de câte ședințe va fi nevoie pentru o obține rezultatele dorite.
Ședințele durează între 15 și 60 de minute, în funcție de zona tratată (față, axile, inghinal, picioare, piept, abdomen, spate).
Procedura în sine va fi realizată tot de Alexandra cu ajutorul dispozitivului Elysion Pro. O tehnologie de ultimă oră, care poate fi folosită inclusiv pe pielea bronzată. Ea va seta dispozitivul conform nevoilor tale și va începe intervenția.
După fiecare întâlnire, ți se vor reaminti recomandările generale privind îngrijirea pielii proaspăt epilate. În cazul în care pielea ta va avea nevoie de un tratament post intervenție mai deosebit, ai siguranța că Alexandra te va îndruma pas cu pas.
PREȚURI
Știm că, pentru majoritatea, prețul cântărește mult când trebuie să aleagă locul în care să înceapă acest tratament. Este absolut firesc! Fiecare are un buget lunar în care trebuie să se încadreze. Totuși, chiar dacă frumusețea nu ocupă un loc fruntaș în lista de priorități, sănătatea ar trebui.
La clinica privată Medikali, ai siguranța că pielea ta va fi mereu sub atenta supraveghere a specialistului. Colega noastră se va asigura nu doar că vei obține rezultatele dorite, dar și că pielea ta va fi ferită de orice eventuală complicație.
Așadar, te invităm să analizezi oferta noastră de abonamente și să optezi pentru cel care ți se potrivește, cu încrederea că vei fi pe cele mai bune și grijulii mâini.
Echipa Medikali
Surse: