În ce constă un consult oftalmologic complet?

Consultul oftalmologic complet presupune examinarea aspectului exterior și interior al ochilor și testarea funcționalității acestora. Acuitatea vizuală, tensiunea oculară, fundul de ochi sunt toate investigate de specialist, cu aparatură specifică, în timpul consultului oftalmologic complet.

Recomandat periodic, consultul oftalmologic complet ajută la depistarea timpurie a afecțiunilor oculare și la depistarea, tratarea și monitorizarea tulburărilor de vedere determinate de viciile de refracție - miopie, hipermetropie, astigmatism.

 img
 img
 img

Ești în cele mai bune mâini, încă de la prima vizită

Investigații complexe, experiență simplificată pentru tine

Te ajutăm să înțelegi ce se întâmplă și să simți că starea ta de sănătate se va îmbunătăți de acum încolo. Ai alături o echipă de specialiști preocupați să înțeleagă istoricul tău medical și pregătiți să recomande investigațiile și procedurile necesare pentru obținerea celui mai sigur rezultat.

Expertiză și inovație

Medicina este un domeniu ce evoluează constant, așa că medicii noștri sunt conectați la cele mai noi studii clinice, tehnologii medicale și tratamente inovatoare. Poți fi sigur că beneficiezi de cea mai bună îngrijire posibilă, la standarde internaționale.

Abordare integrată, multidisciplinară

Ascultăm, înțelegem și lucrăm în echipă. Doar așa ne putem asigură că niciun detaliu nu este scăpat din vedere și că planul medical pe care îl elaborăm țintește cu precizie problema ta specifică. Medicii noștri participă la consultații profesionale în cadrul departamentului, dar colaborează și cu ceilalți specialiști implicați în dosarul tău medical.

Consult oftalmologic complet la Medikali București

Clinica Medikali din București asigură consultul oftalmologic complet cu ajutorul unei echipe de medici specializați în oftalmologie, cu experiență vastă în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor oftalmologice.

Experții Medikali efectuează consultul oftalmologic complet cu aparatură de ultimă generație, care ajută la detectarea cu precizie a oricăror modificări ce pot necesita tratament ori intervenții pentru restabilirea sănătății la nivel ocular.

Viciile de refracție depistate în timpul consultul oftalmologic complet beneficiază de prescriere de ochelari pentru corecție, iar medicii noștri pot monitoriza ulterior, prin examenul oftalmologic periodic, modul în care tratamentul prescris influențează evoluția tulburării de vedere.

Pentru afecțiunile diagnosticate în timpul consultului oftalmologic complet, specialiștii Medikali stabilesc tratament personalizat, recomandă investigații aprofundate atunci când se impun și aplică tratamente sau efectuează intervenții pe loc, dacă sunt necesare - cum este cazul pacienților care se prezintă cu urgențe oftalmologice.

Testări în cadrul consultului oftalmologic complet, la Medikali București

Refractokeratometrie

Refractokeratometria sau refractometria, prima testare din cadrul consultului oftalmologic complet, depistează viciile de refracție, pentru a determina tipul de lentilă necesară corectării vederii.

Cu ajutorul acestei tehnologii, sunt diagnosticate la examenul oftalmologic miopia (scăderea acuității vizuale la distanță), hipermetropia (scăderea acuității vizuale la citit) și astigmatismul (vedere neclară atât la distanță, cât și de aproape, determinată de o imperfecțiune a curburii corneei).

Refractokeratometria este urmată, la consultul oftalmologic complet, de examinarea clasică a acuității vizuale, prin citirea unor cifre și litere de pe un panou luminos.

Biomicroscopie

Biomicroscopia sau examenul microscopic al ochiului presupune examinarea pleoapelor, conjunctivei, corneei, irisului, cristalinului, sclerei și retinei, pentru depistarea eventualelor leziuni ce pot afecta vederea.

Biomicroscopul ajută medicul care efectuează controlul oftalmologic complet să diagnosticheze afecțiuni precum cataracta, dezlipirea de retină ori degenerescența maculară.

Tensiune intraoculară

Măsurarea tensiunii intraoculare, o altă investigație esențială din cadrul controlului oftalmologic complet, este necesară pentru că orice depășire a tensiunii optime poate afecta buna funcționare a ochiului.

Hipertensiunea intraoculară poate duce la glaucom, care, dacă nu este ținut sub control, cauzează pierderea vederii. Dacă la controlul oftalmologic complet este constatată hipertensiune intraoculară, tratamentul este instituit imediat.

Examenul fundului de ochi cu dilatarea pupilară

Examinarea fundului de ochi în cadrul controlului oftalmologic complet presupune administrarea unor picături speciale pentru dilatarea pupilei, după care medicul va examina cu atenție retina, nervul optic și vasele de sânge, pentru a depista afecțiuni precum glaucomul, retinopatia diabetică, dezlipirea de retină sau degenerescența maculară.

Examenul fundului de ochi ajută la confirmarea unor probleme sau anomalii depistate la polul posterior al ochiului în timpul unei alte testări din cadrul examenului oftalmologic, biomicroscopia.

La finalul investigațiilor incluse în controlul oftalmologic complet, medicul va prezenta concluziile și, după caz, schema de tratament sau prescripția pentru ochelari. Tot la finalul consultației, pacientul poate primi sfaturi privind schimbările în stilul de viață pe care ar trebui să le facă pentru a-și păstra sănătatea oculară și poate stabili cu medicul când ar fi recomandat să revină la control.

Testări în afara consultului oftalmologic complet

La Medikali pot fi efectuate și examene oftalmologice precum exoftalmometria, gonioscopia, pahimetria și tonometria non-contact, dacă medicul le consideră necesare în stabilirea diagnosticului de certitudine, după efectuarea consultului oftalmologic complet.

Și testul Schirmer, adresat pacienților afectați de sindromul ochiului uscat, poate fi efectuat în afara consultului oftalmologic complet.

Te așteptăm la clinica Medikali din București pentru un consult oftalmologic complet efectuat cu profesionalism și grijă pentru sănătatea ochilor tăi. Nu uita, examenul oftalmologic este recomandat chiar și în lipsa simptomelor, pentru că unele afecțiuni pot evolua silențios, fără manifestări. Programează-te online, simplu și rapid, pentru un consult oftalmologic complet sau sună la call center-ul Medikali.