Injectare cu acid hialuronic

Injectarea cu acid hialuronic este o procedură minim invazivă folosită pentru retușuri de ordin estetic. O multitudine de trăsături pot fi corectate prin inserarea unei mici cantități de acid hialuronic, de 0,5 ml sau de 1 ml. Bărbia, pomeții, fruntea sunt zone ce pot fi reconturate. 

Injectarea cu acid hialuronic se face cu o ușoară anestezie locală (aplicarea unei creme), iar durerea resimțită este de intensitate foarte mică - ca o pișcătură. 

Efectul intervenției este temporar: 4-12 luni. Iar contraindicații există în foarte puține cazuri.

Injectarea cu acid hialuronic la Medikali

Cinci zone ale feței pot fi modelate prin injectarea cu 0,5 ml sau 1 ml acid hialuronic la Clinica Medikali din București. Este vorba despre conturarea bărbiei, mărirea buzelor, estomparea cearcănelor și augmentarea pomeților. 

Totodată, cu acid hialuronic pot fi estompate ridurile, inclusiv șanțurile nazogeniene.

Toate intervențiile de injectare cu acid hialuronic sunt efectuate la Medikali de un medic specializat în proceduri estetice.

O altă procedură ce presupune injectarea de acid hialuronic efectuată la Medikali este rejuvenarea facială cu Profhilo, care este un tip de acid hialuronic de înaltă puritate. Liftingul facial poate fi făcut la Medikali și prin tratamentul Sculptra, care asigură un aspect natural și rezultate de durată.

 img
 img
 img

Ești în cele mai bune mâini, încă de la prima vizită

Investigații complexe, experiență simplificată pentru tine

Te ajutăm să înțelegi ce se întâmplă și să simți că starea ta de sănătate se va îmbunătăți de acum încolo. Ai alături o echipă de specialiști preocupați să înțeleagă istoricul tău medical și pregătiți să recomande investigațiile și procedurile necesare pentru obținerea celui mai sigur rezultat.

Expertiză și inovație

Medicina este un domeniu ce evoluează constant, așa că medicii noștri sunt conectați la cele mai noi studii clinice, tehnologii medicale și tratamente inovatoare. Poți fi sigur că beneficiezi de cea mai bună îngrijire posibilă, la standarde internaționale.

Abordare integrată, multidisciplinară

Ascultăm, înțelegem și lucrăm în echipă. Doar așa ne putem asigură că niciun detaliu nu este scăpat din vedere și că planul medical pe care îl elaborăm țintește cu precizie problema ta specifică. Medicii noștri participă la consultații profesionale în cadrul departamentului, dar colaborează și cu ceilalți specialiști implicați în dosarul tău medical.

Mărirea buzelor prin injectare cu acid hialuronic

Prin injectarea cu acid hialuronic este schimbată forma buzelor - sunt corectate asimetriile, dacă există - și este mărit volumul. La Medikali se fac injectări cu 0,5 ml și cu 1 ml acid hialuronic în buze 

Injectarea cu acid hialuronic se face direct în buze, pe linia buzelor sau imediat deasupra liniei, în funcție de forma care trebuie obținută și corecțiile necesare.

Augmentarea pomeților

Prin injectarea cu acid hialuronic în pomeți sunt corectate eventualele „căderi” din zona mediană a feței datorate vârstei sau unui proces accelerat de slăbire, pomeții sunt ridicați și le este redat volumul.  

Asimetria și pomeții insuficient definiți sunt de asemenea probleme ce pot fi corectate cu ajutorul acidului hialuronic.

Conturarea bărbiei

Bărbia poate fi reconturată prin injectarea de acid hialuronic în puncte cheie.  

Scopul este armonizarea bărbiei cu restul feței și obținerea unui profil atractiv.

Estompare cearcăne prin injectarea cu acid hialuronic

Ochii care par înfundați în orbite și au cearcăne pronunțate sunt întineriți prin injectarea cu acid hialuronic. 

Acesta reface volumul în zonele profund deshidratate și șterge de pe chip expresia de oboseală constantă.

Umplere șanțuri nazogeniene cu acid hialuronic

Această intervenție are ca scop reducerea ridurilor formate între nas și pomeți, care se adâncesc cu vârsta, pentru obținerea unui aspect întinerit.

Estomparea ridurilor prin injectarea cu acid hialuronic

Acidul hialuronic estompează ridurile fine și ridurile profunde apărute pe frunte sau în orice altă zonă a feței, refăcând, practic, structura feței, care are de suferit cu înaintarea în vârstă, pe măsură ce scade producția de colagen și elastină. 

Efectul este vizibil chiar după injectare. Umplerea ridurilor de pe frunte dă imediat un aspect de chip întinerit.

Contraindicații înainte și după injectarea cu acid hialuronic

Una-două zile înainte și după injectare, sunt contraindicate evitarea alcoolui și a administrării de anticoagulante. 

După intervenție, vreme de câteva zile, trebuie evitate efortul și procedurile cosmetice, iar pe zona injectată nu trebuie pusă presiune. 

În cazul injectării de acid hialuronic în buze, vreme de două săptămâni după intervenție sunt contraindicate lucrările stomatologice.

Efecte secundare

După injectare, pot apărea umflături, hematoame, roșeață și prurit, care trec în maximum 7 zile, iar zona unde s-a intervenit poate fi dureroasă. E recomandată aplicarea de comprese reci pentru grăbirea vindecării. 

Efecte adverse foarte rare ale injectării cu acid hialuronic: infecții locale, necroză tisulară, granulomatoză și activarea herpesului bucal. 

Contraindicații pentru injectarea cu acid hialuronic

  • Alergie la substanța injectată (acidul hialuronic sau alte componente ale fillerului de 0,5 ml sau 1 ml). 

  • Probleme de coagulare (ex: hemofilie, talasemie). 

  • Infecții în zona feței (herpes, abces dentar, infecții din sfera ORL). 

  • Anumite afecțiuni dermatologice. 

Este contraindicată sau se recomandă precauție la injectarea cu acid hialuronic și în cazul persoanelor care urmează un tratament cu imunosupersoare, al celor care au boli autoimune și al femeilor care sunt însărcinate sau alăptează. 

Te așteptăm la Clinica Medikali din București pentru proceduri estetice de întinerire sau înfrumusețare prin injectarea cu acid hialuronic, efectuate de medicul nostru specializat în astfel de intervenții. 

Surse:

https://www.webmd.com/beauty/cosmetic-procedures-lip-augmentation