Injectări cu botox. Pentru ce sunt recomandate?

Injectările cu botox sunt folosite în tratarea unor probleme de sănătate precum hiperhidroza, torticolisul, migrena cronică sau blefarospasmul, iar în medicina estetică, pentru estomparea ridurilor. Injectările cu botox paralizează temporar mușchii din zona vizată de corecție, rezultatul fiind de netezire și întinerire a acesteia. 

Toxina botulinică, din care este obținut serul folosit , este o neurotoxină de origine bacteriană, care acționează prin întreruperea semnalelor nervoase ce produc contracții musculare. 

Injectările cu botox sunt foarte populare pentru că se fac rapid (15-20 de minute), nu dor, nu necesită recuperare (se poate relua activitatea imediat după efectuarea procedurii), iar efectele sunt vizibile după aproximativ 3 zile.  

Administrate corect, de un specialist, injectările cu botox nu prezintă niciun risc și singurele efecte secundare pot fi mici vânătăi care dispar în 24-48 de ore.

Injectări cu botox la Clinica Medikali

La Clinica Medikali din București pot fi făcute trei proceduri cosmetice cu toxina botulinică: botox pentru riduri - două zone, botox pentru riduri - trei zone și tratamentul transpirației excesive prin injectări cu botox. 

Atât injectarea de botox pentru riduri, cât și tratamentul hiperhidrozei sunt efectuate de un medic specializat în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă. 

Alte intervenții estetice care pot fi accesate la acest specialist Medikali sunt injectările cu acid hialuronic pentru reconturarea bărbiei sau pomeților, pentru umplerea ridurilor sau mărirea buzelor, rejuvenarea facială cu Profhilo, liftingul Sculptra și blefaroplastia/ blefaroplastia superioară.

Estompare riduri 2 zone  

Botoxul pentru riduri poate fi folosit pe frunte, între sprâncene, în zona ochilor (la colțuri ori sub ochi), în lateralele nasului, dar și la nivelul bărbiei și în zona gurii. Totodată, botoxul netezește ridurile de pe gât. 

Practic, toate ridurile de expresie și cele datorate vârstei pot fi estompate prin injectări cu botox. 

Fruntea și ochii sunt zonele alese cel mai des pentru injectări cu botox și sunt de obicei cuplate de paciente în procedura ce vizează estomparea de riduri din două zone. Pe frunte apar așa-numitele riduri de mirare, iar la colțul ochilor, ridurile numite „laba gâștii”. 

Estompare riduri 3 zone  

Practic, în cadrul acestei proceduri, este extinsă aria de acțiune împotriva ridurilor. Pentru injectări cu botox în trei zone ale feței, pe lângă frunte și ochi, este aleasă, de regulă, zona gurii (colțurile gurii), dar la fel de populară este cea dintre sprâncene, unde apar riduri verticale, „de încruntare”. 

Tratamentul transpirației excesive prin injectări cu botox 

Injectările cu botox sunt folosite cu succes și pentru tratamentul transpirației excesive, o afecțiune cu impact semnificativ asupra stimei de sine și vieții sociale. 

Injectările cu botox pentru hiperhidroză vizează, de regulă, zona axilelor, unde neurotoxina blochează funcția glandelor sudoripare, reducând sau chiar suprimând transpirația. 

Alte zone care pot beneficia de tratament pentru transpirație excesivă sunt palmele și tălpile.

 img
 img
 img

Ești în cele mai bune mâini, încă de la prima vizită

Investigații complexe, experiență simplificată pentru tine

Te ajutăm să înțelegi ce se întâmplă și să simți că starea ta de sănătate se va îmbunătăți de acum încolo. Ai alături o echipă de specialiști preocupați să înțeleagă istoricul tău medical și pregătiți să recomande investigațiile și procedurile necesare pentru obținerea celui mai sigur rezultat.

Expertiză și inovație

Medicina este un domeniu ce evoluează constant, așa că medicii noștri sunt conectați la cele mai noi studii clinice, tehnologii medicale și tratamente inovatoare. Poți fi sigur că beneficiezi de cea mai bună îngrijire posibilă, la standarde internaționale.

Abordare integrată, multidisciplinară

Ascultăm, înțelegem și lucrăm în echipă. Doar așa ne putem asigură că niciun detaliu nu este scăpat din vedere și că planul medical pe care îl elaborăm țintește cu precizie problema ta specifică. Medicii noștri participă la consultații profesionale în cadrul departamentului, dar colaborează și cu ceilalți specialiști implicați în dosarul tău medical.

Cât durează efectul injectărilor cu botox

În funcție de zona vizată și cantitatea injectată, efectul durează între 3 și 6 luni. 

După  această perioadă, procedura de injectare cu botox trebuie refăcută, indiferent că este vorba de estomparea ridurilor ori de tratamentul hiperhidrozei.

Recomandări după injectările cu botox

Câteva ore după injectarea de botox pentru riduri ori după tratamentul pentru transpirație excesivă, nu sunt recomandate activitatea intensă și somnul, pentru că facilitează migrarea substanței din zona în care a fost injectată. Din același motiv trebuie evitată masarea zonei tratate. 

Tratamentele faciale sunt contraindicate până ce botoxul administrat pentru riduri se stabilizează (în jur de 10 zile). 

Iar anticoagulantele și antiinflamatoarele trebuie evitate înainte și după procedură.

Contraindicații la injectarea cu botox

Injectările cu botox pentru riduri sau pentru tratamentul transpirației excesive trebuie evitate în sarcină și în perioada alăptării, dar și de persoanele care au alergie la această substanță ori la alt ingredient folosit în prepararea serului injectabil. 

Procedurile mai sunt contraindicate dacă există afectare neuromusculară (cum este în cazul sclerozei multiple sau al miasteniei gravis), cicatrici pronunțate ori o asimetrie facială accentuată. 

O restricție temporară pentru injectările cu botox o reprezintă infecțiile în zona vizată de corecție ori tratament cu toxina botulinică. 

Te așteptăm la Clinica Medikali din București, dacă vrei să-ți întinerești tenul prin injectări cu botox pentru riduri sau dacă vrei să beneficiezi de tratament pentru transpirație excesivă. Programează-te online, simplu și rapid, sau sună la call center-ul Medikali.

Surse:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/158647#summaryde 

https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/botox/about/pac-20384658?p=1 

https://www.aao.org/eye-health/treatments/what-is-botox-facial-wrinkles 

https://www.plasticsurgery.org/news/blog/how-long-does-botox-last