Morfologia fetală de trimestrul II

Ce este morfologia fetală de trimestrul II 

Morfologia fetală de trimestrul II este una din cele trei ecografii morfologice din sarcină în timpul cărora sunt examinate în detaliu fătul și mediul în care acesta se dezvoltă. Morfologia fetală de trimestrul II este cea mai importantă dintre acestea. 

De ce este foarte importantă morfologia fetală de trimestrul II 

Morfologia fetală de trimestrul II se efectuează într-o perioadă în care fătul este deja bine dezvoltat, iar medicul poate analiza amănunțit toate structurile sale anatomice și mediul în care se dezvoltă - placenta, lichidul amniotic -, dar și colul uterin. 

La morfologia fetală de trimestrul II se pot evidenția anomalii nedetectate la ecografia morfologică de trimestrul I. 

Dacă sunt observate astfel de anomalii, medicul va recomanda testarea genetică, o investigație ce evidențiază anomaliile cromozomiale ce duc la malformații congenitale. 

Ești în cele mai bune mâini, încă de la prima vizită

Investigații complexe, experiență simplificată pentru tine

Te ajutăm să înțelegi ce se întâmplă și să simți că starea ta de sănătate se va îmbunătăți de acum încolo. Ai alături o echipă de specialiști preocupați să înțeleagă istoricul tău medical și pregătiți să recomande investigațiile și procedurile necesare pentru obținerea celui mai sigur rezultat.

Expertiză și inovație

Medicina este un domeniu ce evoluează constant, așa că medicii noștri sunt conectați la cele mai noi studii clinice, tehnologii medicale și tratamente inovatoare. Poți fi sigur că beneficiezi de cea mai bună îngrijire posibilă, la standarde internaționale.

Abordare integrată, multidisciplinară

Ascultăm, înțelegem și lucrăm în echipă. Doar așa ne putem asigură că niciun detaliu nu este scăpat din vedere și că planul medical pe care îl elaborăm țintește cu precizie problema ta specifică. Medicii noștri participă la consultații profesionale în cadrul departamentului, dar colaborează și cu ceilalți specialiști implicați în dosarul tău medical.

Ce probleme pot fi depistate la morfologia fetală de trimestrul II 

La morfologia fetală de trimestrul II sunt depistate cu foarte mare acuratețe defecte ale feței, ale coloanei vertebrale sau de perete abdominal, malformații ale craniului sau anomalii ale membrelor. 

În cazul anomaliilor cardiace și ale sistemului nervos central vorbim de o precizie ceva mai scăzută, pentru că acestea se pot manifesta tardiv în sarcină. 

La clinica Medikali din București înțelegem importanța uriașă a acestei investigații și vei beneficia de toată atenția și profesionalismul nostru. Specialiștii în imagistică sunt extrem de bine pregătiți, iar aparatura modernă asigură o examinare morfologică amănunțită. 

Când se face morfologia fetală de trimestrul II 

Morfologia fetală de trimestrul II - sau ecografia morfologică de trimestrul II - se face în săptămânile 20-24 de sarcină. Este ideal să fie efectuată în săptămâna 22, însă, cum fiecare sarcină este diferită, specialistul Medikali care te monitorizează va stabili cu exactitate perioada optimă pentru tine. 

Morfologia fetală de trimestrul II durează între 30 și 50 de minute, în funcție de poziția fătului, însă timpul alocat va crește dacă este vorba despre o sarcină multiplă. Este o investigație nedureroasă și care nu presupune iradiere. 

Cum te pregătești pentru morfologia fetală de trimestrul II 

La fel ca în cazul ecografiilor morfologice de trimestrul I și III, morfologia fetală de trimestrul II necesită foarte puține pregătiri: 

- înaintea investigației, nu vei aplica pe abdomen creme sau uleiuri; 

- va trebui să golești vezica urinară chiar înaintea efectuării ecografiei; 

- este indicat să mănânci înaintea morfologiei fetale de trimestrul II, pentru a determina fătul să se miște, ajutând astfel medicul să vadă mai bine toate structurile sale anatomice. 

Ce urmărește medicul în timpul morfologiei fetale de trimestrul II 

Toate structurile anatomice ale fătului sunt examinate amănunțit și comparate cu parametrii standard, apoi sunt analizate lichidul amniotic, placenta, cordonul ombilical, uterul și colul uterin. 

- organele fătului sunt analizate din punct de vedere al structurii, mărimii și funcționalității; 

- este măsurată frecvența cardiacă a fătului; 

- este verificat peretele abdominal, care trebuie să acopere toate organele interne; 

- este analizată structura craniană; 

- sunt măsurate coloana vertebrală și membrele; 

- este analizată cu atenție fața copilului, pentru a vedea dacă totul este în regulă; 

- sunt examinate lichidul amniotic, placenta și cordonul ombilical - anexele fetale; 

- apoi sunt examinate uterul, colul uterin și anexele uterine, pentru a vedea dacă există risc de naștere prematură sau de avort spontan. 

Cât costă morfologia fetală de trimestrul II

Prețul unei morfologiei fetale de trimestrul II variază, în funcție de tipul de sarcină - unică, gemelară, tripleți.  

Poți vedea aici lista de prețuri practicate de clinica Medikali din București pentru morfologia fetală de trimestrul II, dar și pentru ecografiile morfologice din celelalte două trimestre ale sarcinii. 

Specialiștii Medikali în ecografie morfologică te așteaptă în clinica din București Sud pentru o investigație efectuată cu profesionalism, atenție și grijă pentru mamă și copilul ei. Contactează-ne pentru detalii sau programează-te online.