Radiologie si Imagistică Medicală

Medicul care te-a consultat suspectează o afecțiune pentru confirmarea căreia este nevoie de o radiografie? Apelează cu încredere la serviciile Medikali de radiologie și imagistică medicală. Folosim tehnologie performantă, pentru rezultate de precizie. Programează-te la Clinica Medikali din București, Bd. Theodor Pallady nr. 66A, Sector 3.

Ce este radiologia și imagistica medicală

Radiologia și imagistica medicală este specialitatea care folosește tehnologia imagistică pentru  investigarea unei game largi de afecțiuni și traumatisme. Acest tip de investigații ajută la diagnosticare și la stabilirea tratamentului adecvat, dar și la monitorizarea evoluției pacientului. 

Radiografia, una din procedurile cel mai des folosite în imagistica medicală, folosește razele X pentru a obține imagini ale zonei/zonelor vizate, esențiale în evaluarea oaselor rupte, a articulațiilor dislocate și a altor leziuni. Alte tipuri de investigații radiologice sunt ecografia, tomografia computerizată (CT), imagistica prin rezonanță magnetică (RMN), mamografia. 

 img
 img
 img

Ești în cele mai bune mâini, încă de la prima vizită

Investigații complexe, experiență simplificată pentru tine

Te ajutăm să înțelegi ce se întâmplă și să simți că starea ta de sănătate se va îmbunătăți de acum încolo. Ai alături o echipă de specialiști preocupați să înțeleagă istoricul tău medical și pregătiți să recomande investigațiile și procedurile necesare pentru obținerea celui mai sigur rezultat.

Expertiză și inovație

Medicina este un domeniu ce evoluează constant, așa că medicii noștri sunt conectați la cele mai noi studii clinice, tehnologii medicale și tratamente inovatoare. Poți fi sigur că beneficiezi de cea mai bună îngrijire posibilă, la standarde internaționale.

Abordare integrată, multidisciplinară

Ascultăm, înțelegem și lucrăm în echipă. Doar așa ne putem asigură că niciun detaliu nu este scăpat din vedere și că planul medical pe care îl elaborăm țintește cu precizie problema ta specifică. Medicii noștri participă la consultații profesionale în cadrul departamentului, dar colaborează și cu ceilalți specialiști implicați în dosarul tău medical.

Servicii de radiologie și imagistica medicală la Medikali București

La Clinica Medikali din București pot fi accesate aproximativ 50 de tipuri de radiografii, în cadrul departamentului de radiologie și imagistica medicală. Radiografiile sunt efectuate și interpretate de un medic specializat în această disciplină, cu experiență vastă în imagistica medicală, iar aparatura folosită este de ultimă generație. 

Radiografii de coloană vertebrală 

Afecțiunile și traumatismele coloanei sunt mai ușor de diagnosticat cu ajutorul radiografiilor. La Clinica Medikali din București efectuăm astfel de investistigații de imagistică medicală pentru toate segmentele coloanei, față și profil: sacro-coccigiană, lombară, toracală și cervicală. 

Este nevoie doar de o recomandare scrisă de la medicul specialist pentru a accesa acest serviciu necesar în diagnosticare. Programarea se face simplu, cu un telefon la call-centerul clinicii. 

Radiografii de membre 

Traumatismele membrelor și afecțiunile osoase ori articulare care afectează mâinile și picioarele sunt eficient evaluate cu ajutorul radiografiei. La Medikali efectuăm investigații imagistice de acest tip pentru orice segment vizat. 

Pot fi efectuate și interpretate de specialistul clinicii radiografii de umăr, antebraț, braț, cot, mână, deget, articulație pumn, de antepicior, calcaneu, gambă, genunchi, femur sau șold. 

Alte segmente 

  • Radiografie torace - poate evidenția fracturi ale coastelor, ale coloanei toracale sau alte probleme de sănătate în această regiune.
  • Radiografia articulației scapulo-humerale - recomandată în suspiciunea de periartrită.
  • Radiografie claviculă - pentru confirmarea diagnosticului în luxații, deplasări, fracturi, osteoartrită.
  • Radiografie omoplat  pentru fisuri, luxații, fracturi.
  • Radiografia articulației sacro-iliace - recomandată când pacientul acuză dureri la repaus sau în timpul mersului.
  • Radiografie de bazin - indicată pentru confirmarea fracturilor, dislocărilor, osteoporozei, dar și a altor diagnostice de etapă. 

Radiografii de cap 

Craniul, sinusurile, piramida nazală, orbitele sau mandibula pot fi investigate cu ajutorul radiografiei, când medicul curant suspectează o afecțiune în aceste regiuni pentru care are nevoie de confirmare imagistică. 

Toate aceste tipuri de radiografii pot fi efectuate la Clinica Medikali din București. 

Radiografie cardio-pulmonară 

În cadrul clinicii Medikali este efectuată de medicul specialist în imagistică medicală și radiografia cardio-pulmonară, necesară pentru diagnosticarea și monitorizarea afectiunilor pulmonare (corelate sau nu cu boli cardiace). 

Radiografia cardio-pulmonară oferă imagini clare ale plămânilor și inimii, ajutând medicul să facă o evaluare precisă a stării lor de sănătate și să diagnosticheze cu precizie o multitudine de afecțiuni - prenumonie, emfizem, fibroză chistică, tumori pulmonare. 

Radiografie abdominală 

Este un tip de screening recomandat când medicul suspectează prezența calculilor la rinichi, colecist sau vezica urinară, dar și pentru a localiza cu precizie un corp străin și a evalua riscurile pe care acesta le implică. Și suspiciunea de ocluzie intestinală poate fi confirmată cu ajutorul acestei investigații imagistice. 

Pentru examinarea rinichilor în suspiciunea de litiază renală poate fi efectuată, țintit, radiografia renală. 

Când este necesară o radiografie?

Medicul poate recomanda efectuarea unei radiografii într-o multitudine de diagnostice de etapă, pentru confirmarea lor. Cel mai des, aceste investigații de imagistică medicală sunt efectuate în afecțiuni ortopedice - luxații, fracturi sau identificarea unor probleme structurale la nivelul oaselor sau articulațiilor. 

Simptome precum durerea, tumefierea locală, suspiciunea de corp străin sunt alte motive pentru recomandarea unei radiografii.

Contraindicații pentru radiografie

Acest tip de investigație imagistică este contraindicată în sarcină, în special în primul trimestru, când se formează organele fătului. Radiațiile pot produce mutații la nivelul ADN-ului, crescând astfel riscul de malformații. 

Dacă ai nevoie de o radiografie, apelează cu încredere la echipa clinicii Medikali din București. Vei beneficia de servicii de imagistică medicală la standarde înalte, asigurate de profesioniști în domeniu, cu aparatură de ultimă generație. Programează-te online, simplu și rapid, sau sună la call center-ul Medikali.