Recuperare medicală

Ai trecut printr-o accidentare sau printr-o intervenție chirurgicală și ai nevoie de recuperare medicală pentru a-ți restabili mobilitatea? Suferi de o boală care-ți afectează articulațiile și medicul te-a îndrumat către kinetoterapie sau fizioterapie pentru recuperare? Sau, pur și simplu, vrei să-ți corectezi postura, să-ți crești mobilitatea și să-ți îmbunătățești tonusul muscular? Descoperă centrul de recuperare medicală din cadrul clinicii Medikali, unde experți în kinetoterapie, fizioterapie și masaj terapeutic derulează programe personalizate pentru fiecare pacient. Poți accesa aceste servicii simplu, cu o programare prin call-centerul clinicii situate în bd. Theodor Pallady nr. 66A, sector 3, București.

Ce este recuperarea medicală

Recuperarea medicală este o specialitate care înglobează terapiile folosite pentru ameliorarea durerii și recuperarea mobilității în afecțiuni neuro-musculo-scheletale acute sau cronice, după intervenții chirurgicale sau după accidentări, dar și în scop profilactic. Kinetoterapia, fizioterapia și masajul terapeutic sunt folosite pentru recuperare medicală și sunt abordate separat sau combinate, în funcție de problema de sănătate vizată.

 img
 img
 img

Ești în cele mai bune mâini, încă de la prima vizită

Investigații complexe, experiență simplificată pentru tine

Te ajutăm să înțelegi ce se întâmplă și să simți că starea ta de sănătate se va îmbunătăți de acum încolo. Ai alături o echipă de specialiști preocupați să înțeleagă istoricul tău medical și pregătiți să recomande investigațiile și procedurile necesare pentru obținerea celui mai sigur rezultat.

Expertiză și inovație

Medicina este un domeniu ce evoluează constant, așa că medicii noștri sunt conectați la cele mai noi studii clinice, tehnologii medicale și tratamente inovatoare. Poți fi sigur că beneficiezi de cea mai bună îngrijire posibilă, la standarde internaționale.

Abordare integrată, multidisciplinară

Ascultăm, înțelegem și lucrăm în echipă. Doar așa ne putem asigură că niciun detaliu nu este scăpat din vedere și că planul medical pe care îl elaborăm țintește cu precizie problema ta specifică. Medicii noștri participă la consultații profesionale în cadrul departamentului, dar colaborează și cu ceilalți specialiști implicați în dosarul tău medical.

De ce să alegi Clinica Medikali din București

Recuperarea medicală ocupă o secțiune importantă în clinica Medikali din București, cu spații generoase, dotate cu aparatură modernă, și o echipă dedicată de experți în kinetoterapie, fizioterapie și masaj terapeutic, Medikineto. 

Grija pentru confortul oferit pacienților în timpul ședințelor de recuperare medicală se reflectă pe toate palierele, în clinica noastră: de la alegerea specialiștilor, care sunt profesioniști empatici și prietenoși, la amenajare - zonele destinate procedurilor de recuperare medicală pentru adulți și copii sunt delimitate, iar cea de recuperare medicală pediatrică a beneficiat de un design prietenos cu cei mici. 

Un alt beneficiu oferit pacienților care accesează recuperarea medicală în clinica noastră este reprezentat de raportul cost/serviciu: am creat pachete cu mai multe ședințe la prețuri avantajoase.

Servicii de recuperare medicală la Medikali

Experții echipei Medikineto sunt pregătiți la standarde înalte pentru a crea programe de recuperare medicală personalizate. În funcție de afecțiune, la Medikali pot fi urmate ședințe de kinetoterapie, de fizioterapie și de masaj terapeutic, care pot fi combinate între ele, la recomandarea experților, pentru obținerea celor mai bune rezultate în cel mai scurt timp. 

Kinetoterapie 

Kinetoterapia este o formă de terapie prin mișcare (exerciții fizice efectuate cu sau fără aparate) care ajută pacienții să-și recupereze mobilitatea și funcțiile musculare după accidentări, intervenții chirurgicale sau dacă suferă de afecțiuni neuro-musculo-scheletale. 

Exercițiile sunt adaptate bolii și pacientului și diferă la adulți și copii - de aceea, la Medikali, avem un spațiu special destinat recuperării medicale prin kinetoterapie a celor mici. 

Kinetoterapie adulți 

Ședințele de kinetoterapie sau gimnastică medicală sunt individuale, pentru a permite tratarea fiecărui caz în funcție de particularitățile sale și pentru ca specialistul să poată urmări evoluția pacientului său și să ajusteze planul de recuperare medicală în funcție de nevoi. 

Kinetoterapia pentru adulți poate fi efectuată la Medikali cu sau fără aparate. Sunt disponibile, în cadrul programului de recuperare medicală: 

 • exerciții cu Sintesi Gym, un aparat modern, multifuncțional, ce permite executarea unei game largi de exerciții;
 • Kinesio Taping, o metodă de recuperare ce presupune aplicarea unor benzi elastice pe articulații și pe mușchi, pentru a-i susține și stabiliza, fără a limita mișcarea;
 • kinetoterapie sportivă, în cadrul căreia sportivii sunt pregătiți pentru competiții și sunt ajutați să prevină accidentările;
 • kinetoterapie pentru gravide, menită să prevină problemele ce pot apărea în timpul sarcinii și să grăbească recuperarea medicală după naștere;
 • elongații vertebrale, o tehnică terapeutică prin care se detensionează ligamentele și se mărește spațiul intervertebral, pentru a ameliora o serie de afecțiuni ale coloanei. 

Kinetoterapie copii 

Kinetoterapeuții care se ocupă de recuperarea medicală a copiilor sunt specializați în lucrul cu cei mici, de la adaptarea exercițiilor la particularitățile unui organism în creștere la abordarea acestora sub formă de joacă, pentru a-i motiva pe cei mici să fie proactivi în recuperarea lor.  

Serviciile de recuperare medicală prin kinetoterapie pediatrică pot fi accesate într-o gamă largă de afecțiuni și situații: 

 • întârzieri în dezvoltarea neuromotorie a bebelușilor;
 • profilactic, pentru o dezvoltare armonioasă;
 • pentru corectarea posturii, îmbunătățirea coordonării mișcărilor, creșterea mobilității și a tonusului muscular în cazul preșcolarilor și școlarilor;
 • după accidentări și intervenții chirurgicale;
 • în malformații, boli neurologice și musculare, probleme ortopedice, traumatisme diverse și deformări ale coloanei vertebrale ce impun recuperarea medicală.

Fizioterapie 

Procedurile de fizioterapie se efectuează cu ajutorul unei aparaturi specifice și presupun folosirea pentru recuperare medicală a unor tehnici ce includ acțiunea luminii, căldurii, a electricității și undelor electromagnetice asupra corpului uman. 

Procedurile de fizioterapie disponibile la Medikali, efectuate cu aparatură modernă: 

 • crioterapia Game Ready, recomandată în caz de accidentări și postoperator;
 • electroterapia, folosită pentru reducerea edemelor, vindecarea leziunilor musculoscheletale și îmbunătățirea circulației;
 • terapia TECAR, o terapie de ultimă oră ce presupune folosirea curentului electric de înaltă frecvență pentru a accelera regenerarea naturală a țesuturilor, a ameliora durerea, a reduce inflamația și a stimula drenajul;
 • terapia cu laser de înaltă frecvență, utilă în reducerea inflamației și accelerarea procesului natural de vindecare;
 • terapia cu ultrasunete, recomandată în inflamații și contuzii, întinderi și rupturi musculare ori ale tendoanelor, fracturi osoase, probleme ale coloanei, afecțiuni din spectrul reumatologiei;
 • terapia Shockwave, folosite pentru a stimula microcirculația, producția de colagen și procesele naturale de regenerare celulară. 

Masaj terapeutic 

Masajul terapeutic, o tehnică manuală prin care se aplică presiune asupra zonelor cu probleme, completează programele de recuperare medicală derulate în clinica Medikali din București. 

Protocoalele realizate de specialiștii Medikineto includ recuperarea medicală prin masaj terapeutic în caz de rupturi de menisc sau ligamente, instabilitățile la nivelul umărului și gleznei, tendinite, luxații, entorse, fracturi, leziuni și hernii. 

Totodată, în clinică este disponibil masajul terapeutic destinat sportivilor, pentru un parcurs competițional performant și lipsit de accidentări. 

Afecțiuni tratate la Centrul de recuperare medicală din cadrul clinicii Medikali

Echipa noastră specializată în kinetoterapie, fizioterapie și masaj terapeutic tratează o gamă largă de afecțiuni în centrul de recuperare medicală al clinicii. Programele concepute de experții Medikineto asigură cele mai ridicate șanse de reabilitare în caz de: 

 • afecțiuni musculo-scheletale: rupturi, fracturi, tendinite, luxații, entorse;
 • afecțiuni articulare inflamatorii sau degenerative - ex: bursită, artroză, gonartroză, coxartroză, poliartrită reumatoidă;
 • afecțiuni ale coloanei - ex: scolioză, cifoză, lordoză, hernii;
 • afecțiuni neurologice - ex: spondiloză cervicală, sindrom de tunel carpian, scleroză multiplă, Parkinson, post-AVC;
 • sechele posttraumatice (accidente, accidentări sportive) sau postoperatorii. 

Te așteptăm la Medikali București pentru recuperare medicală eficientă, prin programe personalizate, efectuate de experți în domeniu. Programează-te online, simplu și rapid, sau sună la call center-ul clinicii.