Tratament PRP - Terapia vampir

Terapia vampir este o procedură estetică de rejuvenare bazată pe proprietatea regenerativă a plasmei sanguine derivată dintr-o tehnică medicală, terapia PRP, care este folosită pentru vindecarea articulațiilor după accidentări, intervenții chirurgicale sau în afecțiuni ca tendinita și artrita.

Plasma sanguină este bogată în trombocite și factori de creștere, stimulând, la locul injectării, regenerarea țesuturilor și producția de colagen. În terapia vampir, plasma este folosită pentru rejuvenarea feței, a gâtului și a decolteului, pentru estomparea ridurilor și cicatricilor și pentru stimularea creșterii părului, în cazul pacienților care superă de alopecie.

Alte terapii de rejuvenare care pot fi efectuate la Medikali sunt injectările cu acid hialuronic pentru reconturarea bărbiei sau pomeților, pentru umplerea ridurilor sau mărirea buzelor, liftingul Sculptra și rejuvenarea facială cu Profhilo sau injectările cu botox pentru riduri. Totodată, în clinica noastră poți accesa tratamentul de epilare definitivă cu laserul Elysion Pro, tehnologie de ultimă oră, cu rezultate rapide și de durată înclusiv pe pielea bronzată.

În ce constă terapia vampir?

Terapia vampir presupune recoltarea unei mici cantități de sânge, prelucrarea acestuia prin centrifugare, pentru a separa plasma și trombocitele de restul elementelor, și injectarea plasmei îmbogățite în locul ales pentru tratament. Injectarea PRP este o procedură estetică minim-invazivă, cu disconfort algic minin, efectuată sub anestezie locală.

Dacă în medicina regenerativă, terapia PRP (acronim pentru Platelet-Rich Plasma sau plasmă îmbogățită cu trombocite)  presupune injectarea adânc în țesut a plasmei tratate, în estetică, aceasta este introdusă în derm cu ajutorul unor microace (prin tehnica numită microneedling).

 img
 img
 img

Ești în cele mai bune mâini, încă de la prima vizită

Investigații complexe, experiență simplificată pentru tine

Te ajutăm să înțelegi ce se întâmplă și să simți că starea ta de sănătate se va îmbunătăți de acum încolo. Ai alături o echipă de specialiști preocupați să înțeleagă istoricul tău medical și pregătiți să recomande investigațiile și procedurile necesare pentru obținerea celui mai sigur rezultat.

Expertiză și inovație

Medicina este un domeniu ce evoluează constant, așa că medicii noștri sunt conectați la cele mai noi studii clinice, tehnologii medicale și tratamente inovatoare. Poți fi sigur că beneficiezi de cea mai bună îngrijire posibilă, la standarde internaționale.

Abordare integrată, multidisciplinară

Ascultăm, înțelegem și lucrăm în echipă. Doar așa ne putem asigură că niciun detaliu nu este scăpat din vedere și că planul medical pe care îl elaborăm țintește cu precizie problema ta specifică. Medicii noștri participă la consultații profesionale în cadrul departamentului, dar colaborează și cu ceilalți specialiști implicați în dosarul tău medical.

Terapia vampir la Medikali București

Pentru a obține cele mai bune rezultate, un efect de durată și pentru ca procedura să fie sigură, la Medikali București terapia vampir este efectuată de un medic specialist în chirurgie plastică și reconstructivă, care efectuează și blefaroplastia superioară în cadrul clinicii, sau de echipa de specialiști în dermatologie a clinicii.

Fața, gâtul, decolteul și scalpul pot fi tratate prin PRP la Medikali.

Terapia vampir pentru față

Este folosită pentru a obține un aspect întinerit al pielii (strălucire, fermitate, elasticitate), pentru estomparea cicatricilor și a ridurilor profunde și netezirea liniilor fine. Ridurile nasolabiale, ridurile dintre sprâncele, de pe frunte ori cele de la ochi („laba gâștii”) pot fi tratate cu PRP, la fel cicatricile post-acneice ori rezultate în urma unei intervenții chirurgicale.

Zona aleasă pentru terapia vampir (poate fi toată fața) este dezinfectată, se aplică o cremă anestezică, apoi plasma este introdusă prin microneedling cu Dermapen (un dispozitiv cu microace care pătrund în piele la o adâncime reglabilă) în țesut, unde va stimula regenerarea celulară și producția de colagen.

Terapia vampir pentru față, gât și decolteu

Procedura descrisă mai sus este aplicată pe o regiune mai extinsă, pentru a estompa și ridurile de la nivelul gâtului și decolteului și pentru a reda strălucirea și fermitatea pielii și în aceste zone.

Terapia vampir pentru scalp

Proprietățile regenerative ale plasmei îmbogățite cu trombocite fac ca PRP să fie un tratament eficient și în alopecie.

Terapia vampir pentru scalp are ca scop stoparea căderii părului și în același timp regenerarea lui, prin stimularea foliculilor piloși cu ajutorul plasmei microinjectate în zonele afectate de alopecie.

Terapia vampir aplicată în alopecie urmează aceiași pași ca în cazul terapiei pentru rejuvenare facială. Plasma îmbogățită este injectată în zonele afectate de căderea părului cu ajutorul dispozitivului de microneedling.

Ce trebuie să mai știi despre terapia vampir

De câte ședințe e nevoie?

Pentru rezultate vizibile, nu este suficientă o singură ședință de terapie vampir. De regulă, sunt recomandate 3, efectuate la o distanță de 2-3 săptămâni. Medicul estetician sau dermatolog va recomanda numărul optim după evaluarea din cadrul consultației.

După cât timp se văd rezultatele și cât durează?

Rezultatele PRP încep să fie vizibile după două săptămâni și se mențin aproximativ un an. După această perioadă, este necesară o nouă ședință de terapie vampir, pentru continuitate.

Este terapia vampir o procedură sigură?

Da, terapia vampir este o procedură lipsită de riscuri, dacă este efectuată de un specialist cu experiență.

Nu există nici riscul de alergie la substanțele injectate, ca în cazul altor proceduri de acest tip (injectarea cu toxină botulinică sau acid hialuronic), fiind vorba de propriul sânge.

Efecte secundare

Sunt minore și dispar, de regulă, în 12 ore. Este vorba de eritem local (roșeață) și mici umflături în locurile de injectare.

Contraindicații pentru terapia vampir

Terapia PRP nu este recomandată femeilor însărcinate, care alăptează sau sunt la menstruație. Există contraindicații și în cazul anumitor afecțiuni: boli de sânge, cancer, boli hepatice, infecții acute sau cronice.

Recomandări după terapia vampir

Câteva zile după procedură trebuie evitate băile fierbinți și sauna, expunerea la soare și la temperaturi extreme (căldură sau frig), aplicarea de produse cosmetice și consumul de alcool

Dacă vrei un ten vizibil întinerit sau ești în căutarea unui tratament pentru căderea părului, te așteptăm la Clinica Medikali din București pentru a beneficia de terapia vampir. Programează-te online, simplu și rapid, sau sună la call center-ul Medikali.