Tratament Sculptra. Terapie de întinerire cu rezultate durabile

La clinica Medikali din Sectorul 3, București, poți beneficia de liftingul cu Sculptra, tratament inovativ de întinerire facială și corporală cu rezultate de durată. Echipa medicală care efectuează această terapie injectabilă îți explică totul despre pașii pe care îi presupune, care sunt beneficiile și cât durează rezultatele, pentru ca tu să te poți programa pentru efectuarea procedurii având toate informațiile necesare.

În clinica noastră poți accesa și alte proceduri care îți păstrează sau îți redau frumusețea și feminitatea: injectări cu acid hialuronic pentru reconturarea pomeților sau bărbiei, pentru umplerea ridurilor sau mărirea buzelor, microneedling cu Dermapen, injectări cu botox pentru transpirație excesivă sau umplerea ridurilor, tratamentul facial Profhilo, terapia vampir și epilarea definitivă cu laserul Elysion Pro. Totodată, la Medikali pot fi efectuate intervenții de chirurgie plastică, precum blefaroplastia superioară.

Ce este Sculptra

Sculptra este un filler dermic pe bază de acid polilactic, biocompatibil, care, odată injectat, stimulează producția naturală de colagen, proteina care asigură integritatea structurală a țesuturilor și care se pierde cu înaintarea în vârstă. Tratamentul cu Sculptra asigură o regenerare tisulară care are ca rezultat întinerirea zonei unde s-a intervenit, prin refacerea structurii și volumului. Sunt vizate ridurile și alte semne se îmbătrânire datorate pierderii de colagen, cum este pielea lipsită de elasticitate și de fermitate.

Sculptra este un filler superior acidului hialuronic, ale cărui rezultate se instalează progresiv și durează până la doi ani. Iar aspectul obținut este unul natural.

 img
 img
 img

Ești în cele mai bune mâini, încă de la prima vizită

Investigații complexe, experiență simplificată pentru tine

Te ajutăm să înțelegi ce se întâmplă și să simți că starea ta de sănătate se va îmbunătăți de acum încolo. Ai alături o echipă de specialiști preocupați să înțeleagă istoricul tău medical și pregătiți să recomande investigațiile și procedurile necesare pentru obținerea celui mai sigur rezultat.

Expertiză și inovație

Medicina este un domeniu ce evoluează constant, așa că medicii noștri sunt conectați la cele mai noi studii clinice, tehnologii medicale și tratamente inovatoare. Poți fi sigur că beneficiezi de cea mai bună îngrijire posibilă, la standarde internaționale.

Abordare integrată, multidisciplinară

Ascultăm, înțelegem și lucrăm în echipă. Doar așa ne putem asigură că niciun detaliu nu este scăpat din vedere și că planul medical pe care îl elaborăm țintește cu precizie problema ta specifică. Medicii noștri participă la consultații profesionale în cadrul departamentului, dar colaborează și cu ceilalți specialiști implicați în dosarul tău medical.

Lifting cu Sculptra la Medikali București

Este foarte important ca procedurile estetice să fie efectuate de profesioniști cu pregătire în domeniu. În clinica noastră din sectorul 3, București, procedura de lifting cu Sculptra este realizată de o echipă medicală cu experiență, care poate oferi, în cadrul consultației prealabile, o evaluare corectă a zonelor unde trebuie intervenit, pentru ca rezultatele obținute să concorde cu așteptările.

Injectările cu Sculptra sunt disponibile la Medikali pentru mai multe zone. Oportunitatea terapiei faciale sau corporale cu acest filler este stabilită în cadrul consultației.

Tot ce trebuie să știi despre tratamentul cu Sculptra

Medicul specializat în proceduri estetice din echipa clinicii Medikali București va evalua dacă ești un bun candidat pentru injectările cu Sculptra. Dar înainte de a ajunge la acest specialist, este bine să ai toate informațiile despre procedura prin care dorești să ștergi ani de pe chip sau să obții îmbunătățiri corporale.

Explicăm, în cele ce urmează, în ce constă această terapie de întinerire, care sunt beneficiile, cât durează rezultatele și ce trebuie să faci post-procedură.

Cum se face?

Procedura de injectare cu Sculptra este relativ simplă: fillerul este introdus în stratul profund al pielii, după o minimă pregătire a zonei vizate de tratament - demachiere/curățare și dezinfectare. Pentru diminuarea disconfortului, înaintea injectării este aplicată local o cremă cu efect anestezic. Aceasta asigură o intervenție lipsită de durere.

Injectarea se face în ambulator, nu necesită pregătiri speciale și activitatea poate fi reluată imediat după intervenție.

Care sunt beneficiile tratamentului cu Sculptra

Prin stimularea producției de colagen, țesutul injectat își recapătă integritatea structurală. Beneficile se traduc prin:

 • refacerea volumului;
 • estomparea ridurilor;
 • estomparea cicatricilor, vergeturilor, celulitei;
 • o piele elastică, fermă, revitalizată;
 • contur facial sau corporal îmbunătățit;
 • întinerire vizibilă;
 • lifting natural.

În cât timp se văd rezultatele

Sculptra nu are efect imediat, ci acționează în timp. Pe măsură ce producția de colagen se restabilește, structura țesurilor este redensificată și încep să se vadă rezultatele. De regulă, după 3 luni, aspectul este deja îmbunătățit semnificativ. După 6 luni, producția de colagen a atins potențialul maxim și zona tratată este vizibil întinerită.

Dacă vizezi rezultate imediate, nu ești candidatul ideal pentru acest tip de tratament. Trebuie să știi însă că așteptarea merită: acționând treptat, Sculptra asigură o schimbare subtilă și un lifting cu aspect complet natural.

Ce zone pot fi tratate cu Sculptra

Injecțiile cu Sculptra dau rezultate deosebite atât la nivelul feței, cât și la cel al corpului, însă cel mai des sunt accesate tratamentele de întinerire a feței. Sunt vizați în special obrajii cu aspect căzut, dar și bărbia, fruntea, linia maxilarului sau zonele afectate preponderent de riduri, cum este regiunea nazolabială.

Mai pot beneficia de tratamentul cu Sculptra gâtul și decolteul, coapsele, fesele, abdomenul și brațele, unde fillerul va duce la o regenerare a țesuturilor soldată cu estomparea imperfecțiunilor pielii și restabilirea aspectului tineresc.

Câte ședințe sunt necesare

Pentru a obține rezultate semnificative, nu este suficientă o ședință de injectare cu Sculptra, trebuie făcute 2 sau 3, în funcție de cât de afectat este țesutul de pierderea de colagen. Medicul va indica, în urma evaluării, protocolul optim de injectare. Ședințele se efectuează, de regulă, la un interval de două luni.

Cât durează rezultatele

Rezultatele obținute prin tratamentul cu Sculptra sunt temporare, dar au avantajul că durează mai mult decât în cazul altor injectări, cum sunt cele cu acid hialuronic, care trebuie reluate după cel mult un an. Efectul de lifting și volumizare al fillerului cu acid polilactic se menține în jur de doi ani.

Recomandări după tratamentul Sculptra

Foarte importantă, după injectare, este masarea zonei tratate, pentru a asigura răspândirea uniformă a fillerului în țesut. Astfel, este evitată acumularea și formarea de noduli sub piele. Medicul va recomanda frecvența și durata acestui masaj.

În plus, câteva zile după tratament:

 • trebuie evitată expunerea la soare sau solar;
 • zona tratată trebuie protejată, la ieșirea din casă, cu o cremă cu SFP ridicat;
 • trebuie evitate activitățile intense;
 • sunt contraindicate sauna și băile fierbinți;
 • sunt contraindicate cosmeticele care agresează pielea și acțiunile mecanice de îngrijire a pielii care o pot leza (de exemplu, gomajul).

Riscuri și posibile efecte secundare ale procedurii

Tratamentul Sculptra este lipsit de riscuri când este efectuat de medici cu experiență, familiarizați cu tehnicile de injectare și protocolul stabilit pentru această terapie. Fillerul folosit este biocompatibil, ceea ce reduce semnificativ riscul de alergii.

Efectele secundare sunt rare și minore: mici vânătăi la locul injectării, care dispar în câteva zile, și formarea, sub piele, a unor mici noduli, care sunt acumulări de acid polilactic. Aceștia se retrag în maximum o lună, iar apariția lor poate fi prevenită prin respectarea recomandărilor post-procedură (masarea zonei injectate, pentru distribuirea uniformă a fillerului în țesuturi).

Contraindicații pentru Sculptra

Tratamentul cu Sculptra nu este recomandat:

 • persoanelor predispuse la dezvoltarea de cicatrici cheloide sau hipertrofice. Apariția acestora este favorizată de colagenul în exces;
 • persoanelor care au alergii la oricare din componentele fillerului. Acest aspect va fi discutat cu medicul, în timpul consultației;
 • în cazul în care în zona vizată de injectări este prezentă o infecție sau inflamație.

Este recomandată precauție și în cazul persoanelor cu boli cronice, mai ales cu boli autoimune. Aceste cazuri vor fi evaluate de specialistul Medikali, care va stabili, după evaluare, dacă procedura prezintă riscuri și nu este indicată sau este sigură și se poate continua cu planul de tratament.

Când apelezi la liftingul Sculptra

Dacă pielea ta și-a pierdut fermitatea, ți-au apărut riduri și conturul feței dă semne că ar avea nevoie de îmbunătățiri, producția de colagen este în declin. Tratamentul cu Sculptra poate reface „stocul” pierdut, redându-ți aspectul tineresc într-un mod natural. La fel de bine funcționează și în alte zone ale corpului afectate de îmbătrânire, așa că poți interveni pentru o schimbare în bine în zona decolteului sau a coapselor, dacă ești nemulțumită de aspectul acestora.

Nu uita că este un tratament minim-invaziv, nedureros, administrat în ambulator și cu rezultate de durată. Vei beneficia de efectul de întinerire doi ani de la momentul injectării.

Te așteptăm la clinica Medikali din Sectorul 3, București, pentru a beneficia de lifting eficient și natural, prin tratamentul Sculptra, administrat de medici cu experiență în proceduri estetice. Programează-te online, simplu și rapid, sau sună la call center-ul nostru.