Skip to content
Medikali

Umplerea ridurilor cu acid hialuronic. Când apelăm la ea și cât durează efectul?

ARTICOL
Mergi rapid la:

La Medikali, credem că tinerețea care vine din interior este, ideal, reflectată fidel la exterior și ne punem toată priceperea în efectuarea unor proceduri de rejuvenare menite să pună aspectul în acord cu starea de spirit. Umplerea ridurilor cu acid hialuronic este una din cele mai populare proceduri estetice și este o metodă simplă, rapidă și eficientă de întinerire a chipului. Poți beneficia de ea cu programare prin call-centerul clinicii situate în bd. Theodor Pallady nr. 66 A, sector 3, București. 

În ce constă procedura de umplere a ridurilor cu acid hialuronic

Două tipuri de acid hialuronic sunt folosite în procedurile estetice: unul care hidratează și stimulează producția de colagen și elastină, redând fermitatea și elasticitatea pielii, și unul injectabil, care acționează ca un filler pentru liniile fine sau mai adânci, refăcând volumul și conturul zonei tratate. Primul este folosit la Medikali Pallady în procedura de rejuvenare facială Profhilo, cel de-al doilea este utilizat în umplerea ridurilor cu acid hialuronic, metoda de întinerire despre care vom vorbi astăzi.

Acidul hialuronic se regăsește în mod natural în corpul nostru, concentrat în special în articulații, ochi și piele, dar scade cantitativ pe măsură ce înaintăm în vârstă. Pe față, această scădere duce la ridare. Prin umplerea ridurilor cu acid hialuronic este refăcută, practic, structura pielii, înlocuindu-se acidul hialuronic pierdut.

Procedura de umplere a ridurilor cu acid hialuronic presupune injectarea, folosind un ac fin, a substanței în ridurile vizate de tratament. Este o intervenție de scurtă durată (aproximativ 15 minute pentru o zonă), minim invazivă și nedureroasă – se folosește un anestezic local. Efectul este vizibil imediat, dar nu e definitiv. Acidul hialuronic își continuă cursul natural de scădere cantitativă, iar după o vreme, ridurile reapar și procedura trebuie repetată.

Proceduri de umplere a ridurilor cu acid hialuronic la Medikali Pallady

Echipa noastră de specialiști în proceduri estetice poate reda tinerețea feței prin umplerea ridurilor cu acid hialuronic pe toate zonele care sunt, de regulă, afectate de liniile de expresie fine sau mai adânci.

În funcție de nevoi, se poate opta pentru umplerea ridurilor apărute între sprâncene, a celor de pe frunte, a ridurilor din colțul ochilor (numite popular „laba gâștii”), pentru umplerea șanțurilor nazogeniene sau nazolabiale (care pornesc din lateralele nasului spre colțurile gurii) și ale ridurilor din jurul gurii.

Cel mai des fac însă obiectul cererii ridurilor apărute între sprâncene și cele nazogeniene.

Umplerea șanțurilor nazogeniene

Ridurile nazogeniene apar ca riduri de expresie și se adâncesc cu vârsta, pe măsură ce pielea pierde din componentele esențiale și își modifică structura. Sunt cunoscute popular ca riduri sau linii de zâmbet, dar pe cât de frumoasă este asocierea lor cu zâmbetul, pe atât de supărător este efectul de îmbătrânire pe care îl au. Umplerea șanțurilor nazogeniene cu acid hialuronic înseamnă, practic, ștergerea câtorva ani de pe chip, cu efect imediat.

Umplerea ridurilor apărute între sprâncene

Linii verticale la început fine, care se formează când ne încruntăm și se adâncesc cu vârsta, ridurile dintre sprâncene contribuie semnificativ la aspectul îmbătrânit al chipului. De regulă, umplerea ridurilor apărute între sprâncene cu acid hialuronic este recomandată în combinație cu tratamentul ridurilor de pe frunte, pentru obținerea unui rezultat cu adevărat remarcabil.

Când este recomandată umplerea ridurilor cu acid hialuronic?

Liniile fine, dar și cele deja adâncite sunt „candidați” potriviți pentru procedura de estompare a ridurilor. Umplerea ridurilor cu acid hialuronic poate fi accesată când există:

  • șanțuri nazogeniene;
  • riduri la colțurile gurii sau deasupra buzei superioare („ridurile fumătorului”);
  • linii pe pomeți;
  • riduri sub ochi sau în colțul ochilor („laba gâștii”);
  • riduri verticale între sprâncene;
  • riduri orizontale pe frunte.

Cum te pregătești pentru procedură

Umplerea ridurilor cu acid hialuronic nu presupune foarte mult pregătiri. Cu 48 de ore înainte de procedură (dar și după), trebuie evitate consumul de alcool și tutun și administrarea de anticoagulante. Dacă anticoagulantele sunt parte a unui tratament administrat constant, trebuie menționat acest lucru medicului, pentru a stabili un protocol.

Iar înaintea injectării, tenul trebuie curățat foarte bine.

Recomandări după umplerea ridurilor cu acid hialuronic

Pentru o recuperare rapidă și lipsită de complicații, după estomparea ridurilor cu acid hialuronic sunt recomandate:

  • aplicarea compreselor reci pe zona sau zonele tratate;
  • evitarea consumului de alcool și a fumatului, timp de 48 de ore;
  • evitarea administrării de anticoagulante;
  • evitarea efortului (inclusiv sportul) și a căldurii (dușuri fierbinți, saună), vreme de o săptămână;
  • amânarea procedurilor cosmetice;
  • evitarea aplicării de presiune în zona tratată.

Alte recomandări, personalizate, va face medicul post-intervenție.

În cât timp apar rezultatele și cât durează?

Rezultatele apar imediat, dar variază de la persoană la persoană, fiind influențare de locul de injectare, de proprietățile fillerului folosit, de vârsta pacientului și de caracteristicile individuale ale pielii pacientului.

În general, efectele umplerii ridurilor cu acid hialuronic se păstrează între 4 și 12 luni, în funcție de zona tratată. În cazul umplerii șanțurilor nazogeniene, pot depăși 12 luni.

Procedura de injectare cu acid hialuronic poate fi reluată după 6 luni, pentru menținerea aspectului tânăr.

Efecte secundare posibile

Umplerea ridurilor cu acid hialuronic este o metodă de întinerire simplă și sigură, când este efectuată de personal calificat. La Clinica Medikali din București, este realizată de medici cu experiență în astfel de proceduri.

Efectele secundare sunt rare. De regulă, pot apărea mici umflături, vânătăi, roșeață, iar zona tratată poate fi dureroasă. Mai puțin frecvent sunt semnalate reacții alergice sau inflamatorii, migrarea fillerului, infecții locale, granulomatoză și activarea herpesului bucal.

Contraindicații pentru umplerea ridurilor cu acid hialuronic

Există câteva contraindicații temporare sau permanente pentru estomparea ridurilor cu acid hialuronic. Este vorba despre:

  • alergie la substanța injectată (acidul hialuronic sau alte componente ale fillerului);
  • probleme de coagulare (ex: hemofilie, talasemie);
  • infecții în zona feței (herpes activ, abces dentar, infecții din sfera ORL);
  • anumite afecțiuni dermatologice;
  • diabet necontrolat;
  • boli autoimune;
  • tratamente cu imunosupresoare;
  • sarcină sau alăptare.

Consultația premergătoare umplerii ridurilor cu acid hialuronic va fi hotărâtoare în acest sens, medicul stabilind, în urma anamnezei, dacă există contraindicații pentru procedură sau poate fi efectuată fără probleme.

Alte proceduri estetice care pot fi accesate la Medikali

Umplerea ridurilor cu acid hialuronic este doar una din terapiile de înfrumusețare și întinerire disponibile la Medikali Pallady. Poți apela la specialiștii și tehnologia de ultimă oră din clinica noastră pentru epilare definitivă cu laser – folosim tehnologie de ultimă oră, laserul diodă Elysion Pro, indicat inclusiv pe pielea bronzată -, pentru mărirea buzelor cu acid hialuronic sau rejuvenare facială cu Profhilo, pentru injectări cu toxină botulinică ca tratament al transpirației excesive sau pentru estomparea ridurilorterapia de rejuvenare vampirtratamente de microneedling cu Dermapen sau lifting Sculptra. Totodată, la Medikali poți accesa intervenții de chirurgie estetică, cum este blefaroplastia superioară.

Te așteptăm la Clinica Medikali din Sectorul 3, București, pentru a-ți reda tinerețea și frumusețea tenului prin umplerea ridurilor cu acid hialuronic sau alte proceduri de rejuvenare eficiente. Programează-te online, simplu și rapid, sau sună la call center-ul Medikali pentru a beneficia de servicii la standarde înalte.

Distribuie articolul pe: