Skip to content
Medikali

Examenul coproparazitologic

ARTICOL
Mergi rapid la:

Scurtă prezentare

Examenul coproparazitologic reprezintă investigația prin intermediul căreia se poate pune în evidență prezența paraziților intestinali în materiile fecale. Diareea, constipația, balonarea și anemia reprezintă câteva dintre consecințele infestării cu paraziți intestinali.

Pregătirea probei

Probele se recoltează în recipiente speciale. Recoltarea trebuie efectuată obligatoriu la 10 zile de la examenul radiologic cu tranzit baritat, la cel puțin două săptămâni de la administrarea de antibiotice, la minim o săptămână de la administrarea de uleiuri minerale, bismut sau preparate antidiareice. Clinica Medikali îți pune la dispoziție gratuit recipientul pentru recoltarea materiilor fecale. În cazul în care nu poți ajunge la clinică pentru a ridica recipientul, nu îți face griji! Poți cumpăra orice tip de recipient pentru recoltarea materiilor fecale de la farmacie. Se recoltează din porțiunile mucopurulente/sanguinolente o cantitate de mărimea unei alune (maxim jumătate de recipient), din cel puțin trei zone diferite ale bolului fecal.

Foarte important! Se evită contaminarea cu urină, apă din toaletă sau hârtie igienică. Proba poate fi menținută la temperatura camerei. Nu se păstrează la frigider! Aceasta ar trebui predată cât mai repede după recoltare.

Documente necesare la momentul prezentării

  • Act de identitate

Rezultat

Rezultatul este eliberat de către laborator în aproximativ 2 zile lucrătoare. Acesta trebuie interpretat în context clinic de către un medic specialist! Atenție! Se recomandă efectuarea a minimum 3 examene coproparazitologice, recoltate la intervale de 7-10 zile, în cazul în care primele 2 testări sunt negative. Paraziții prezintă un ciclu natural în interiorul organismului uman și, deși infecția este prezentă, aceștia nu pot fi puși în evidență în orice moment în materiile fecale. Tot 3 examinări sunt recomandate și pentru verificarea eficienței tratamentului. Acestea se vor efectua la 4 săptămâni de la terminarea schemei terapeutice.

Distribuie articolul pe: