Fizioterapie

Investigații

Fizioterapia este o formă de terapie care folosește acțiunea agenților fizici pentru ameliorarea durerii și recuperarea mobilității. Fizioterapia este indicată în anumite afecțiuni acute sau cronice, postoperator sau după accidentări, dar și în scop profilactic, pentru îmbunătățirea tonusului muscular.

La Medikineto, terapeuții evaluează starea fiecărui pacient și elaborează un program personalizat de tratament ce poate include un mix de terapii diferite. În plus, în funcție de modul în care evoluează procesul de recuperare, planul de tratament poate fi revizuit și adaptat pentru rezultate cât mai eficiente.

Cum funcționează fizioterapia

În fizioterapie sunt folosite tehnici ce includ acțiunea luminii, căldurii, a electricității și undelor electromagnetice asupra corpului uman, iar procedurile se efectuează cu ajutorul unei aparaturi specifice.

Fizioterapia este utilizată în foarte multe cazuri în combinație cu kinetoterapia, o formă de terapie complementară, prin mișcare, bazată pe exerciții fizice. Masajul - efectuat manual ori cu ajutorul unui aparat - poate veni și el în completarea acestor terapii de recuperare, la indicația specialistului.

Fizioterapie img
Fizioterapie img
Fizioterapie img

De ce să alegi fizioterapia Medikali

Fizioterapia este unul dintre cele mai importante servicii oferite de clinica Medikali din București, care are o echipă specializată în fizioterapie și kinetoterapie, Medikineto, și oferte de pachete cu mai multe ședințe la prețuri avantajoase. 

Specialiștii Medikineto sunt la curent cu cele mai noi studii în domeniu, au la dispoziție aparatură modernă pentru fizioterapie și aplică cele mai eficiente metode, în funcție de particularitatea afecțiunii tratate.

Fizioterapia la Medikali se desfășoară într-un spațiu generos prietenos și fiecare pacient beneficiază de terapie personalizată, elaborată după o evaluare atentă a stării de sănătate.

Pentru o recuperare optimă, fizioterapia poate include mai multe terapii, iar în funcție de cum evoluează procesul de recuperare, planul de tratament poate fi revizuit și adaptat, pentru rezultate cât mai bune.

Ce proceduri de fizioterapie oferă Medikali și care sunt beneficiile lor

Crioterapia Game Ready 

Este o procedură de fizioterapie care combină compresia pulsatorie și temperaturile scăzute, recomandată în caz de accidentări și postoperator.

Cum funcționează: partea corpului vizată de procesul de recuperare este înfășurată într-un manșon, care este conectat la o unitate umplută cu gheață. Unitatea va pompa în manșon apă rece și va activa totodată procesul de compresie, exercitând presiune pe zona lezată.

Crioterapia reduce inflamațiile și durerile, grăbește refacerea țesuturilor și relaxează musculatura.

Electroterapie

Electroterapia sau stimularea electrică presupune aplicarea de impulsuri electrice de intensitate mică la nivelul zonelor dureroase, pentru a bloca semnalele nervoase care provoacă durere.

Această formă de fizioterapie este folosită pentru reducerea edemelor, vindecarea leziunilor musculoscheletale și îmbunătățirea circulației.

Terapia TECAR

Este una dintre cele mai moderne proceduri de fizioterapie, care folosește curent electric de înaltă frecvență pentru a accelera regenerarea naturală a țesuturilor, a ameliora durerea, a reduce inflamația și a stimula drenajul.

Curentul electric folosit poate fi reglat să acționeze la nivel superficial sau în profunzime, după caz. Pacientul resimte la nivel local o căldură plăcută și o eliberare rapidă a tensiunii și durerii resimțite la nivel local.

Terapia TECAR este o procedură de fizioterapie recomandată în dureri musculare, cervicale, articulare, în osteoartrită, traumatologie - luxații, fracturi, rupturi musculare.

Terapia cu laser de înaltă frecvență 

Este o procedură de fizioterapie care folosește radiația luminoasă pentru a produce o reacție fotochimică în celulele corpului; aceasta reduce inflamația și accelerează procesul natural de vindecare.

Este recomandată în ameliorarea durerilor acute și cronice și are eficiență dovedită în cazul artritei, sindromului de tunel carpian, nevralgiei, durerilor coloanei vertebrale, fibromialgiilor etc.

Terapia cu ultrasunete 

Terapia cu ultrasunete sau ultrasonoterapia folosește ultrasunete de frecvențe diferite, emise continuu sau pulsatoriu, pentru a calma durerile, a diminua spasmele musculare și a grăbi procesul de vindecare, prin stimularea circulației.

Este o procedură de fizioterapie recomandată în inflamații și contuzii, întinderi și rupturi musculare ori ale tendoanelor, fracturi osoase, probleme ale coloanei, boli reumatismale.

Terapia Shockwave

Este o formă de fizioterapie cu unde de șoc de joasă frecvență, care se aplică o presiune asupra țesuturilor, crescând permeabilitatea celulară și stimulând microcirculația, producerea de colagen și procesele naturale de regenerare celulară.

Este folosită pentru ameliorarea durerilor cronice ale sistemului musculoscheletal, pentru dizolvarea depunerilor de calciu și pentru a susține procesul de vindecare a țesuturilor.

Printre problemele tratate se numără fasceita plantară, durerile de cot, genunchi, umăr, șold sau spate.


Te așteptăm la clinica Medikali din București pentru a vedea care dintre aceste proceduri de fizioterapie sunt cele mai potrivite pentru tine. După evaluare, echipa Medikineto va alege programul terapeutic optim.

Programează-te online, simplu și rapid sau sună la call center-ul Medikali.