Skip to content
Medikali

Servicii oncologie

Despre oncologie

Diagnosticul de cancer este unul greu de acceptat și este urmat de o perioadă extrem de dificilă pentru pacient. O perioadă în care acesta are nevoie nu doar de cel mai eficient tratament posibil, stabilit de specialistul în oncologie, ci și de suport emoțional. La Clinica Medikali Pallady, ne asigurăm că toți pacienții cu boli oncologice primesc îngrijirea de care au nevoie. O echipă multidisciplinară abordează integrat și personalizat fiecare caz, iar navigatorul de pacienți ghidează pacientul de-a lungul întregii călătorii spre vindecare, oferind totodată suport emoțional în momentele delicate. 

La Medikali, sănătatea ta este misiunea noastră. În suspiciunea de boală oncologică, adresează-te cu încredere specialiștilor noștri, prin call center-ul clinicii noastre, situate în bd. Theodor Pallady nr. 66 A, sector 3, București. Descoperă experiența medicală care îți dă încredere. 

Ce este oncologia medicală 

Oncologia medicală se ocupă cu diagnosticarea și tratarea tuturor tipurilor de boli oncologice și cu monitorizarea pacienților cu cancer după vindecare, pentru a preveni recidiva. Este o specialitate medicală care presupune utilizarea chimioterapiei, a terapiei hormonale, a imunoterapiei și a terapiei țintite în tratamentul cancerului. 

Radioterapia și tratamentul cancerului pe cale chirurgicală nu intră în aria de expertiză a oncologiei medicale, însă la Medikali Pallady abordăm integrat fiecare caz de cancer și alegem ruta terapeutică optimă pentru fiecare pacient, îndrumându-l către specialistul care îi poate asigura cele mai bune șanse de vindecare. 

Ce înseamnă boala oncologică 

Boala oncologică este o altă denumire pentru cancer, o afecțiune gravă, care se declanșează din cauza unor modificări semnificative la nivel celular – apariția unor celule anormale, înmulțirea lor necontrolată și agregarea lor în tumori care pot determina metastaze, prin diseminarea în diferite zone ale corpului. Neoplasmul malign sau tumoarea malignă mai sunt folosite ca denumiri ale bolii oncologice. Singurul tip de cancer în care nu este prezent un proces tumoral este cel de sânge. 

Cancerul vine sub multe forme, în funcție de organul în care se dezvoltă. În România, conform celei mai recente statistici elaborate de Institutul Național de Sănătate Publică, cancerul de sân, cel colorectal și cel de col uterin sunt diagnosticate cel mai des la femei, iar în cazul bărbaților, sunt mai frecvente cancerul pulmonar, de prostată, colorectal, de vezică urinară și cancerul gastric. O incidență peste media Uniunii Europene au, în România, cancerele prevenibile prin vaccinarea împotriva HPV: cancerul orofaringian, cancerul de col uterin și cele localizate la vulvă, vagin și penis. 

Simptome asociate cu afecțiunile medicale oncologice 

Simptomele bolii oncologice diferă în funcție de tipul de cancer, dar și de la persoană la persoană. Iar în stadiu incipient, cancerul poate evolua tăcut, fără vreo manifestare care să arate că în organism s-a declanșat un proces tumoral. 

Există însă o serie de stări și reacții anormale ale organismului, care reprezintă semnale de alarmă și trebuie semnalate neîntârziat medicului de familie sau specialistului în medicină internă, pentru ca acesta să poată evalua situația, să recomande analize și investigații și, dacă este necesar, să te direcționeze către specialistul în oncologie. 

Iată ce simptome pot semnala o boală oncologică: 

  • pierdere inexplicabilă în greutate; 
  • sângerări sau vânătăi inexplicabile; 
  • dureri fără cauză aparentă; 
  • transpirații nocturne abundente; 
  • oboseală persistentă; 
  • ulcere bucale care nu se vindecă după 3 săptămâni; 
  • tulburări de tranzit intestinal; 
  • balonare persistentă, însoțită de scăderea semnificativă a apetitului; 
  • indigestie și arsuri persistente; 
  • tuse, vărsături, urină sau scaun însoțite de sânge; 
  • tuse persistentă, dureri în piept și dificultăți de respirație; 
  • alunițe care cresc în dimensiune, își schimbă culoarea, forma sau textura; 
  • leziuni cutanate care nu se vindecă; 
  • prezența unor umflături sau noduli în orice zonă a corpului; 
  • noduli la nivelul sânilor, în zona axilelor, în zona inghinală sau a testiculelor; 
  • sâni care își schimbă dimensiunea, culoarea, textura; 
  • sângerări vaginale între menstruații, după contactul sexual și după menopauză. 

Toate sunt simptome care pot apărea și din alte cauze decât cancerul, însă regăsindu-se în spectrul manifestărilor oncologice, este recomandată evaluarea de către un specialist în oncologie pentru stabilirea unui diagnostic de certitudine. 

Dacă prezinți unul sau mai multe din aceste simptome, decizia înțeleaptă pentru sănătatea ta este să nu amâni programarea la medic. Poți apela la serviciile asigurate la standarde internaționale de echipa Medikali, accesând programarea simplu și rapid, prin call center-ul clinicii noastre, situate în bd. Theodor Pallady nr. 66 A, sector 3, București. 

Când să iei  în considerare o consultație oncologică 

Consultul oncologic este necesar dacă sunt prezente oricare din simptomele de mai sus. Este recomandat însă și în lipsa acestora, dacă analizele uzuale arată modificări pe care medicul internist le interpretează ca potențiale semnale de alarmă pentru o boală oncologică. 

O altă situație în care este recomandată consultația la specialistul în oncologie este istoricul familial de cancer. Pentru că multe tipuri de cancer au potențial ereditar, screeningul anual reprezintă cel mai important instrument de prevenție și de depistare timpurie a bolii. Iar depistarea timpurie înseamnă șanse ridicate de vindecare. 

Cum se desfășoară consultul oncologic 

Consultul de oncologie este prima etapă în obținerea unui diagnostic, când există suspiciunea unei boli oncologice, și presupune patru pași .   Fiecare pas este  esențial   pentru ca medicul să stabilească diagnosticul de etapă și ce investigații și analize sunt necesare pentru clarificarea acestuia. 

Iată cum decurge un consult oncologic efectuat de echipa de oncologie Medikali

  • Pasul 1: anamneza, o discuție în care îi vei prezenta medicului simptomele – când și cum se manifestă, când au debutat, cât durează etc. Specialistul în oncologie te va chestiona și în legătură cu istoricul medical personal și familial și este important să menționezi dacă ai rude apropiate cu boli oncologice, pentru că unele tipuri de cancer pot fi ereditare. 
  • Pasul 2: examinarea fizică, în acord cu simptomele acuzate. 
  • Pasul 3: medicul îți prezintă concluziile consultului oncologic – ce tip de cancer suspicionează și ce pași trebuie urmați în continuare până la stabilirea unui diagnostic de certitudine. 
  • Pasul 4: medicul îți face recomandări de analize și investigații, în acord cu boala suspicionată – analize de sânge, teste imagistice de tip CT sau RMN, biopsie. 

După efectuarea tuturor testelor recomandate, pe baza rezultatelor acestora, medicul stabilește diagnosticul de certitudine și îți prezintă protocolul terapeutic recomandat pentru tipul de cancer depistat și stadiul acestuia. 

În ce constă tratamentul oncologic 

Protocolul terapeutic în boala oncologică diferă în funcție de tipul de cancer și de stadiu. În stadiile 0 și 1, care reprezintă faza incipientă, tumoarea este formată, dar celulele canceroase nu s-au răspândit în țesuturile învecinate și nici în ganglionii limfatici. În acest stadiu este cel mai ușor de intervenit, prin îndepărtarea pe cale chirurgicală a tumorii, cu margini de siguranță. În stadiul 2, tumoarea s-a răspândit în țesuturile învecinate, în stadiul 3, a invadat și ganglionii limfatici, iar în stadiul 4, care este cancerul metastatic, celulele canceroase s-au răspândit și în alte organe – în multe cazuri, în această fază a bolii, tumoarea este inoperabilă, iar prognosticul, rezervat. 

Tratamentul oncologic poate presupune: 

  • intervenție chirurgicală pentru rezecția tumorii și a țesutului învecinat; 
  • chimioterapie – administrarea pe cale orală sau intravenoasă a unor medicamente care pot distruge celulele canceroase; 
  • radioterapie – folosirea unor doze mari de radiații pentru distrugerea celulelor canceroase; 
  • imunoterapie sau terapie biologică, care presupune modularea sistemului imunitar, pentru a-i crește eficiența în lupta cu celulele canceroase; 
  • terapie medicamentoasă țintită – utilizarea de medicamente ce acționează selectiv, vizând mutațiile genetice și ducând la distrugerea celulelor canceroase, fără afectarea celor sănătoase; 
  • terapie hormonală, pentru scăderea nivelului de hormoni care stimulează proliferarea celulelor canceroase. 

Eficiența fiecărei terapii este evaluată de specialistul oncolog, în raport cu tipul de cancer diagnosticat și gradul de răspândire a bolii, în anumite cazuri fiind luată decizia combinării a două sau mai multe  tipuri de  terapii, pentru creșterea șanselor de vindecare a pacientului. 

Rata de supraviețuire în boli oncologice depinde în mare măsură de diagnosticarea timpurie. Așadar, reluăm recomandarea de a programa fără întârziere o consultație de oncologie, dacă sunt prezente simptomele enumerate mai sus sau există istoric familial de cancer. Te așteptăm la Clinica Medikali din Sectorul 3, București, cu o echipă medicală experimentată. Programează-te online, simplu și rapid, sau sună la call center-ul Medikali. 

De ce să alegi Clinica Medikali

pin

Găsești toate serviciile medicale de care ai nevoie în același loc

compass

Ești ghidat pas cu pas în experiența medicală de către navigatorul de pacienți

heart

Te bucuri de grija și empatia noastră, simțindu-te parte din familie

emergency

Te programezi simplu și rapid, prin call center sau online

Echipa medicală

Dr. Amalia Rosu

Medic Specialist Oncologie Medicala

Ce părere au avut pacienții noștri

AS
AS 13/05/2024

De fiecare dată când vizitez Clinica Medikali, sunt întâmpinată cu un zâmbet cald și o atitudine profesională. Personalul este întotdeauna atent și gata să ajute cu orice nevoie sau întrebare pe care o pot avea. Medicii sunt de top, cu o vastă experiență în domeniul lor, oferind servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Facilitățile clinicii sunt impecabile, cu echipamente moderne și tehnologie avansată, ceea ce mă face să mă simt în siguranță și îngrijită la cele mai înalte standarde. Programările sunt ușor de făcut și flexibile, iar timpul de așteptare este minim, ceea ce apreciez enorm într-un program aglomerat.

AA
AA 08/04/2024

Cuvinte doar de laudă. Într-o țară cu un sistem de sănătate care lasă de dorit. Deși am fost și la alte clinici cu plată și am fost dezamăgită, țin sa menționez ca aici la Medikali, m-am simțit safe, am fost întâmpinată de medici profesioniști, care își dau tot interesul și nu ,,bâjbâie" sau trag de timp. Personal cald și primitor. Vă recomand!

DS
DS 18/07/2024

Am rămas impresionată de această clinică și de profesionalismul angajaților. M-am bucurat să mă aflu într-o clinică în care lumea te ajută cu zâmbetul de buze.

AS
V. M. 24/07/2024

Nu a existat timp de așteptare, am intrat la consultație imediat ce am ajuns, lucru extrem de important, având în vedere că aveam o programare la pediatrie cu un bebeluș. Personal amabil la recepție, curățenie. Servicii medicale ireproșabile, dl dr. Victor Miron este extrem de răbdător, blând cu copilașii și dornic să ofere explicații legate de orice nelămurire sau îngrijorare a părinților.

CP
CP 21/06/2024

Încă de la intrare fetele de la recepție sunt zâmbitoare și comunicative. Am mers de două ori în această clinică, la neurologie (domnul doctor Tudor Ovidiu) și endocrinologie (doamna doctor Baciu Ionela) și am plecat în ambele dăți mai mult decât mulțumită de consultații. Respect, empatie pe tot parcursul consultației și lămurită de problemele cu care m-am prezentat în clinică. Felicitări pentru personal, profesionalism și seriozitate! Recomand!!!

CX
CX 05/06/2024

Mi-a plăcut foarte mult clinica. Facilitățile erau curate, bine concepute, și mi-a plăcut în mod deosebit ideea că poți vedea o fotografie cu numele unui doctor în fața fiecărei uși de cabinet. A fost ușor să ajung acolo, îmi place că este chiar lângă stația de metrou. Echipa de la recepție a fost foarte plăcută, ajutătoare și cu zâmbetul pe buze. Medicul a fost de asemenea foarte plăcut, empatic, a explicat totul bine și a fost foarte simpatic. Faceți o treabă excelentă!

EG
EG 27/06/2024

Experiența mea în clinica Medikali a fost remarcabilă! Programarea a fost rapidă, iar personalul din recepție a fost extrem de amabil și bine informat. Am fost pentru o consultație la dermatologie, la doamna dr. Cinaru care a fost super profi. O recomand cu mare încredere!

MC
MC 27/06/2024

Recomand cu mult entuziasm această clinică construită la standarde europene. Pe durata fiecărei vizite, personalul din recepție și cadrele medicale mi-au inspirat încredere și profesionalism, căldură și atenție pentru pacient. Vin cu plăcere de fiecare dată.

GM
V. M. 03/06/2024

Am fost primită cu căldură de personalul de la recepție, asistentele au fost foarte atente, iar interacțiunea cu medicul a fost impecabilă (și-a luat timpul necesar pentru a explica tot pe înțelesul meu). Designul clinicii este unul modern, iar aparatura este de ultimă generație. Recomand cu încredere clinica Medikali!

AS
V. M. 17/06/2024

Am fost cu fetița de 8 ani pentru recoltare de analize și a fost o experiență foarte plăcută. Mi-a spus că e prima dată când nu simte mirosul specific de spital/spirt. Domnișoarele asistente de nota 10!

Ai fost sau ești pacient? Spune-ne părerea ta