Navigatorul de Pacienți, parte din echipa ta medicală

Când există suspiciunea unei afecțiuni sau ești diagnosticat cu o boală cronică, poți simți că trebuie să deslușești un limbaj complet nou și trebuie să găsești cea mai bună direcție pentru sănătatea ta, deși nu ai nicio pregătire în domeniu. În astfel de momente, este firesc să te simți confuz și să ai nevoie de sprijin. De aceea, e atât de important rolul Navigatorului de Pacienți.

Ce este Navigatorul de Pacienți?

Navigatorul de Pacienți este un concept originar din SUA, unde a fost creat pentru a sprijini pacienții din medii defavorizate să acceseze serviciile medicale potrivite pentru ei. Astăzi, acest profesionist completează echipa medicală a unui spital sau a unei clinici și se ocupă de pacienții cu boli cronice, de pacienții vârstnici, de cei care au nevoie de asistență în ceea ce privește asigurarea medicală sau de pacienții care nu vorbesc limba și au nevoie de un traducător.

La Medikali, Navigatorul de Pacienți este profesionistul care face parte din echipa medicală și care lucrează alături de pacienți pentru a-i ghida de-a lungul întregului proces medical și pentru a-i ajuta să depășească anumite bariere de înțelegere a sistemului medical.

E normal ca știința și tehnologia din spatele îngrijirii medicale să fie complexe. Navigatorii de Pacienți din echipa Medikali sunt aici să îți simplifice experiența și să se asigure că beneficiezi de soluțiile medicale corecte.

Atunci când un Navigator de Pacienți este desemnat cazului tău medical, acesta va fi punctul tău de contact cu echipa multidisciplinară de medici, se va ocupa de programări, te va direcționa spre investigațiile necesare, se va asigura că ai parte de tratamentul optim și îți va fi sprijin emoțional și partener de încredere în lupta cu boala.

De ce este important rolul Navigatorului de Pacienți?

  • Ajută pacientul să înțeleagă mai bine diagnosticul și traseul medical pe care îl are de parcurs.
  • Este alături de pacient pentru a răspunde la întrebări și pentru a-i diminua neliniștile și anxietatea, favorizând, astfel, procesul de vindecare.
  • Este un partener și un sprijin important atât pentru pacient, cât și pentru familia acestuia care se poate confrunta cu temeri și nesiguranță.
  • Rolul său nu este doar acela de a facilita coordonarea medicilor și conectarea celor mai bune resurse, ci și acela de a încuraja pacientul și a-i oferi o perspectivă optimistă asupra procesului medical.