Ortopedie si Traumatologie

Problemele apărute la oase sau articulații pot să limiteze mobilitatea și să facă orice mișcare dificilă și dureroasă. Nu lăsa afecțiunile ortopedice să-ți scadă calitatea vieții! Programează un consult ortopedic la unul dintre specialiștii Medikali, prin call-centerul clinicii situate în bd. Theodor Pallady nr. 66A, sector 3, București, și recapătă-ți libertatea de mișcare. 

Ce este Ortopedia

Specialitatea ortopedie-traumatologie este ramura medicală care se ocupă cu diagnosticarea, tratamentul, monitorizarea și prevenția bolilor sistemului musculo-scheletal, medicul ortoped fiind cel căruia ne adresăm în orice problemă a oaselor, articulațiilor, mușchilor, tendoanelor sau ligamentelor. În aria de expertiză a specialiștilor în ortopedie și traumatologie intră o gamă largă de afecțiuni - de la cele de natură traumatică (entorse, fracturi), la cele congenitale ori degenerative (cum sunt artroza și osteoporoza) și oncologice (cancerul osos). 

Ortopedul are expertiză în interpretarea investigațiilor imagistice folosite pentru diagnosticarea afecțiunilor ortopedice, tratează afecțiunile musculo-scheletale chirurgical și nechirurgical și face recomandări terapeutice pentru recuperarea mobilității după intervenții chirurgicale sau accidentări, prin kinetoterapie și fizioterapie. De altfel, aceste două servicii de recuperare medicală, grupate într-un departament special, dedicat, în cadrul clinicii, Medikineto, sunt parte importantă a serviciilor oferite de Medikali pacienților de ortopedie.

Ortopedie si Traumatologie img
Ortopedie si Traumatologie img
Ortopedie si Traumatologie img

Servicii de Ortopedie și Traumatologie la Medikali București

Echipa de medici specializați în ortopedie si traumatologie a clinicii Medikali din București are experiența necesară pentru a diagnostica cu precizie și a trata personalizat fiecare caz în parte, minimizând disconfortul pacientului. 

Iată care sunt serviciile de ortopedie și traumatologie disponibile la clinica Medikali: 

Consult ortopedic 

La Medikali pot fi accesate două tipuri de consult de ortopedie și traumatologie, cu programare și fără programare.  

Consultul ortopedic include anamneza, examinarea fizică, concluziile (diagnostic de certitudine sau de etapă) și recomandările.  

  • Primul pas: în timpul anamnezei sunt trecute în revistă manifestările acuzate de pacient și istoricul medical personal și familial al acestuia. Istoricul este util în cazul afecțiunilor netraumatice.
  • Al doilea pas: consultația clinică. Specialistul în ortopedie examinează zona sau zonele în care pacientul acuză probleme, prin palpare, testarea sensibilității și a mobilității.
  • Al treilea pas: medicul îi prezintă pacientului concluziile consultației - afecțiunea constatată sau suspicionată.
  • Al patrulea pas: dacă a fost stabilit diagnosticul de precizie, pacientul primește recomandările de tratament; dacă vorbim doar despre un diagnostic de etapă, pacientul va primi recomandări pentru investigații menite să clarifice acest diagnostic. De regulă, prima investigație recomandată în ortopedie, pentru confirmarea diagnosticului, este radiografia. Dacă aceasta nu este concludentă, medicul poate solicita efectuarea unui RMN, a unui CT sau a unei ecografii. 

Control ortopedie 

Controlul de ortopedie presupune că: 

  • pacientul a trecut deja prin consult și revine la medic pentru interpretarea investigațiilor recomandate și stabilirea diagnosticului de precizie și a tratamentului adecvat;
  • pacientul a fost diagnosticat și a primit schema de tratament (sau a trecut prin intervenția chirurgicală recomandată) și revine la specialistul în ortopedie pentru evaluare. 

Controlul de ortopedie este foarte important și trebuie efectuat la intervalele indicate de medic, pentru ca acesta să poată verifica eficiența tratamentului și/sau a recuperării medicale și să poată opera ajustări ale medicației, la nevoie, sau să recomande schimbări în planul de fizioterapie/kinetoterapie. 

Interpretare analize și investigații de ortopedie 

Specialiștii în ortopedie și traumatologie din echipa Medikali oferă și posibilitatea interpretării analizelor și investigațiilor imagistice recomandate în ortopedie - radiografii și teste de tip RMN și CT. Acest serviciu poate fi accesat numai cu programare la ortopedie. 

Infiltrații intraarticulare 

Specialiștii în ortopedie din clinica Medikali efectuează infiltrații intraarticulare pentru pacienții care necesită un astfel de tratament. Infiltrații intraarticulare presupun injectarea în articulație a unor substanțe medicamentoase (de regulă, corticosteroizi) menite să scadă inflamația și să trateze durerea. 

Infiltrațiile sunt proceduri rapide, care nu necesită anestezie, folosite în cazul durerilor articulare persistente și care nu răspund la antiinflamatoarele administrate oral sau la alte terapii (cum este fizioterapia). Durerile din tendinită, bursită sau artrită pot fi ameliorate cu ajutorul infiltrațiilor. 

Bandaj Dessault 

Imobilizarea brațului este foarte importantă în cazul unei fracturi de umăr sau de claviculă, a unei rupturi musculare în această regiune (de mușchi deltoid sau supraspinos, de exemplu) și după intervenții chirurgicale. Acest lucru se face cu bandajul Dessault. Pentru fixarea lui trebuie apelat la un specialist în ortopedie, care apoi să monitorizeze evoluția și să regleze, săptămânal, bandajul, pentru a grăbi vindecarea. 

Echipa de ortopedie și traumatologie Medikali oferă acest serviciu pentru pacienții săi. 

Când este recomandat consultul de ortopedie și traumatologie

Problemele de mobilitate trebuie adresate specialistului în ortopedie cât mai repede după apariția simptomelor, pentru a preveni complicațiile, dar și pentru că diagnosticarea timpurie înlesnește recuperarea. 

Iată ce semnale de alarmă trebuie să te trimită la un consult ortopedic: 

  • dureri de spate (pot semnala o problemă la coloana vertebrală);
  • dureri osoase (pot fi simptomul unei afecțiuni degenerative, la pacienții în vârstă, sau al unei fisuri ori fracturi, dacă durerea apare după o traumă);
  • dureri articulare, articulații umflate sau rigide (semn de inflamație);
  • scăderea mobilității, durere la mers;
  • amorțeli la nivelul mâinilor;
  • o postură greșită. 

Te așteptăm la Clinica Medikali din București pentru diagnosticarea cu precizie și tratarea eficientă a problemelor de ortopedie și traumatologie. Echipa noastră de medici asigură cea mai bună îngrijire, iar serviciile oferite la nivelul clinicii sunt la standarde internaționale. Programează-te online, simplu și rapid, sau sună la call center-ul nostru.